MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Pompoen Chokolade Koekjes

Desserts Gebak Zoet & Hartig
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image

Ingrediënten

ca. 20 stuks :
  • 100 g zelfgemaakt Pompoenpuree of een klein Hokkaido Pompoen
  • 200 g Glutenvrij Bakmeel ( of ander Meel )
  • 100 g plantaardige Margarine of plantaardige Boter kamertemperatuur !!!
  • 80 g Erythritol ( of ander Zoetmiddel ) ( naar Smaak meer )
  • 2 g Vanille Poeder of Extract
  • 2 g Kaneel Poeder
  • 2 g Speculaas Kruiden
  • 5 g Wijnsteen Bakpoeder ( of ander Bakmiddel )
  • 75 g  Pure Chokolade drops Vegan ( of kleingehakt vegan puur chokolade 80 % )

BEREIDING

Als jij geen pompoen puree in huis hebt, dan kan jij dit zo doen: Verwarm de bakoven op 200 graden ( hetelucht ). Was de pompoen en snij in tweeën. Haal de pitten met hulp van een lepel eruit. img-6967.jpgimg-6968.jpgimg-6969.jpg Snij de pompoen in kleine stukken. Als de pompoen biologisch is, hoef de schil niet eraf. Doe de pompoen stukken op een bakplaat met bakpapier. Bak de pompoen stukken in 20 minuten gaar en haal deze dan eruit en laat even afkoelen. img-6970.jpgimg-6971.jpgimg-6978.jpg Nu kan jij de pompoen pureren. Neem zoveel, hoeveel je nodig hebt, en de ander rest kan jij in de diepvries bewaren voor ander pompoen recepten. Doe alle ingrediënten behalve de chocolade drops in een kom en kneed alles of met je handen of met een sterke keukenmachine tot een stevig deeg. img-7289.jpgimg-7290.jpgimg-7291.jpg Voeg nu de chocolade drops erbij en kneed alles tot een samenhangend deeg. img-7292.jpgimg-7293.jpg Verwarm de bakoven op 180 graden ( hetelucht oven ). Draai uit de deeg walnoot grote balletjes en maak er platte koekjes ervan. Leeg de koekjes op een met bakpapier bekleed bakplaat. Een bakplaat is voldoende, of je maakt de dubbel mengsel en hebt er 2 bakplaten nodig ;-) net als ik op de foto ;-) Bak de koekjes gedurende 20 minuutjes goud bruin. Als deze klaar zijn, kan jij ze laten afkoelen en in een blik bewaren. Maar ik kon niet weerstaan, en heb een koek nog warm geproefd en wat zijn ze weer lekker geworden :-) :-) Deze koekjes zijn iets stevig, dus zijn ze heerlijk ervoor, om ze in een kopje warme chocolade melk op in een kopje koffie in te dopen. Heerlijk, laat maar de koude herfst dagen komen ;-) img-7298.jpgimg-7300.jpg P.S. : Ik heb een lang pompoen uitgenomen en gebruik deze als bakje voor koekjes of andere lekkernijen, die met pompoen zijn gemaakt . Ziet er heerlijk uit op tafel ;-) EET SMAKKELIJK !!! Voedingswaarde voor de hele recept : 1451 C, 254.4 KH, 18.7 g E, 70.2 g Vet en 13.9 Vezel Voedingswaarde voor 1 koekje van 20 :  73 C, 12.7 KH, 0.9 g E, 3.5 g Vet en 0.7 Vezel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten