Ingrediënten
4 grote pancakes of 8 kleine pancakes ( 1 grote of 2 kleine porties ) :
- 200 g zelfgemaakt Pompoenpuree of een klein Hokkaido Pompoen
- 120 g Havermout Vlokken
- 300 ml Unsweeted Sojamelk of ander plantaardig Melk
- 1/2 Banaan ( ca. 75 g ) of een heel klein Banaan
- 15 g Agave Diksap of ander Zoetmiddel
- 2 g Wijnsteen Bakpoeder of ander Bakpoeder
- 1 g Kaneelpoeder
- 1 g Speculaas Kruiden
- 1 g Vanille Poeder of Extract
- Olijfolie voor de Bakpan ( ik heb voor alle 8 pancakes 10 ml olijfolie verbruikt )
Naar believen te garneren:
- Diepvries Fruit naar smaak
- 50 g Soja Kwark Unsweeted ( Provamel )of ander plantaardig Yoghurt
- Kaneel, Speculaas kruiden....
- ( optimaal Zoetmiddel naar Smaak )
- ( optimaal ongebrande Noten, Kokosrasp, Cacaopoeder )
BEREIDING
Als jij geen pompoen puree in huis hebt, dan kan jij dit zo doen:
Verwarm de bakoven op 200 graden ( hetelucht ). Was de pompoen en snij in tweeën. Haal de pitten met hulp van een lepel eruit.
Snij de pompoen in kleine stukken. Als de pompoen biologisch is, hoef de schil niet eraf. Doe de pompoen stukken op een bakplaat met bakpapier.
Bak de pompoen stukken in 20 minuten gaar en haal deze dan eruit en laat even afkoelen.
Nu kan jij de pompoen pureren. Neem zoveel, hoeveel je nodig hebt, en de ander rest kan jij in de diepvries bewaren voor ander
pompoen recepten.
Doe alle ingrediënten ( die eerste 9 boven staande ) ( niet de olie en niet de garnering ) in een kom en mix goed met elkaar tot een dikke beslag.
Verwarm in een pan naar wens een druppel olijfolie, verdeel deze goed in de pan. Schep een grote lepel beslag en verdeel deze goed in de pan in de vorm van een pancake. Laat op een laag pitje de pancake goud bruin worden, ( niet de heet, omdat de pancake verbrandt ), als je de pan hen en heer beweegt, komt de pancake los. Dat betekend, dat je nu de pancake kan omdraaien. Laat de onderzijde ook goud bruin worden. Doe deze stap, tot de hele beslag is verbruikt. Stapel de pancakes op elkaar, zo blijven deze nog warm.
Laat de fruit in een pan sappig ontdooien en opwarmen. In de tussentijd kan jij alvast de sojayoghurt met kaneel, speculaas kruiden, vanille poeder en naar wens nog met zoetmiddel opkloppen.
Als de fruit goed sappig opgewarmd is, kan jij de pancakes laagje bij laagje met de fruit begieten en weer opstapelen. Dien nu de pancakes op met de opgeklopte kwark en naar wens nog met noten of kokosrasp, of nutella, of stroop of met poedersuiker.... Creëer je eigen pancake ;-)
EET SMAKKELIJK !!!
Voedingswaarde voor de hele recept met garnering net op foto : 914 C, 125.5 KH, 32.1 g E, 28.7 g Vet en 17.8 Vezel
Voedingswaarde voor 1 pancake van 8 pancakes met garnering net op foto : 114 C, 15.7 KH, 4 g E, 3.6 g Vet en 2.2 Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *