MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Rode Linzen-Zeewier-Balletjes

Hoofdgerechten / Bijgerechten
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image

INGREDIËNTEN

20 walnoot grote balletjes:
  • 200 g Rode Linzen
  • 85 g Rode Ui
  • 10 g Knoflook
  • 20 g verse Platte Peterselie ( puur de peterselie zonder stengeltjes )
  • 50 g Havervlokken                                                                                                  
  • 10 g gedroogde Zeewier-Mix ( of klein geknipte Nori blaadjes )
  • Zout & Peper naar Smaak
  • ( wie het lekker vind, kan het iets pittig kruiden met Chili Peper )
Als jij niet van de zilte Zeewier smaak houdt, doe er gewoon andere kruiden naar je eigen smaak in,  bijvoorbeeld Italiaanse Kruiden, of komijn poeder..... Smaken verschillen.... ;-) Ook zijn deze balletjes super geschikt als borrel hapjes, dan zoude ik misschien de balletjes iets kleiner maken ;-)

BEREIDING

Spoel de de linzen onder lopend water goed af, tot dat de water klaar is. Doe de Linzen in een pan met 350 tot 400 ml water en breng aan de kook. Als de water kookt, draai het vuur op een laag pitje en laat de linzen langzaam zachtjes 15 - 20 minuutjes koken, tot de vocht is goed opgenomen. img-5648.jpgimg-5656.jpg Giet het overtollige water af en laat iets afkoelen. Voeg nu de havervlokken erbij en roer het geheel goed door. Verwarm de bakoven op 180 graden ( hete lucht ). Doe de zeewier mix in een blender en laat tot pulver malen. ( het hoef niet heel fijn te zijn ) Doe de zeewier-pulver in een kom. img-5651.jpgimg-5652.jpgimg-5655.jpg Was de peterselie goed af, doe de blaadjes, de ui en de knoflook in een keukenmachine en laat deze fijn hakken. img-5649.jpgimg-5653.jpgimg-5654.jpg Voeg nu de rode linzen mengsel met de ui-knoflook-peterselie mengsel toe aan de zeewier pulver, voeg er nog zout en peper naar smaak bij en kneed tot een glad mengsel. Vorm nu van deze mengsel kleine walnoot grote balletjes. Doe deze op een met bakpapier belegd bakblik en bak de balletjes eerst 15 - 20 minuutjes van een kant en dan nog eens 15 - 20 minuten van de onderere kant, tot dat ze overall egaal gold bruin zijn. img-5658.jpgimg-5661.jpgimg-5664.jpg Dien de warme balletjes met een heerlijk sla ( ik had hier een heerlijke Asperge-Aardbei-Salade  gemaakt ) en zelfgemaakte soja Tzatziki, of met een ander dip, die jij hier uit mijn recepten kan vinden.....of als bijlaagje voor een omelet of soep....   :-) img-5666.jpgimg-5685-1.jpgimg-5688.jpg EET SMAKELIJK!!!  Voedingswaarde voor 20 balletjes : 878 C, 130 g KH, 54 g E, 7 g Vet en 26 g Vezel Voedingswaarde voor 1 balletje : 44 C, 6.5 g KH, 2.7 g E, 0.4 g Vet en 1.3 g Vezel 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten