MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Vegan "Pulled Chicken" Gyros

Hoofdgerechten / Bijgerechten
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image
Dit gerecht wordt uit Oesterzwammen gemaakt. Oesterzwammen zijn paddestoelen, en de naam komt daardoor, omdat de vorm van deze paddestoelen op Oesters lijken. Oesterzwammen zijn heel gezond, zij worden in de oosterse geneeskunde als antibioticum gebruikt. Deze paddestoelen bevatten vitaminen B, D, C en K. Ook komen er onverzadigde vetzuren voor. Ze zijn rijk aan ijzer, jodium, kalium, fosfor, zink. Oesterzwammen bevatten schimmelvezels, die een probiotisch effect op onze darmen hebben. En probiotica is een goed onderdeel voor ons immuunsysteem. Alles bij elkaar zijn Oesterzwammen een van de gezondste paddestoelen ( naast de Shiitake ) Paddestoelen zijn sowieso goede vleesvervangers in de Vegan-Kitchen.  

INGREDIËNTEN

2 porties:
  • 250 g Oesterzwammen
  • 80 g Rode Ui
  • 1 groot Teen Knoflook ( 5 g )
  • 10 ml Olijfolie
  • Zout & Peper naar Smaak
  • ik naam voor mijn gerecht 2 g Gyros Kruiden (uit Turkije meegenomen op mijn laatste vakantie)
  • 2 g pittige Paprika Poeder ( Pulbiber uit Turkse Toko )
  • ( naar Smaak Kruiden net als Rookaroma, Curry, BBQ-saus, Hot Chili Saus..... )
 

BEREIDING

Maak de oesterzwammen voorzichtig schoon met een vocht keukenpapier of een borsteltje. ( niet onder lopend water schoon maken, omdat de oesterzwammen heel veel vocht kunnen opnemen en hierdoor de smaak verliezen. ) Pluk of trek de paddestoel de lengte naar uit elkaar tot dunne repen ( net op de foto ) img-6346.jpgimg-6347.jpgimg-6348.jpgimg-6349.jpg Doe deze stap, tot alle oesterzwammen "geplukt" zijn. Snij de ui in halve ringen en laat deze in de pan met de olijfolie fruiten. Snij de knoflook heel fijn. Als de uien glazig zijn, voeg de oesterzwammen en de knoflook erbij en roer alles goed door elkaar. Voeg alle kruidend naar smaak erbij en roer goed door. Roerbak dit geheel en paar minuten goed bruin. Nu kan jij een deksel op de pan zetten, en de paddestoelen op en laag vuur in hun eigen sap ( geen bijgevoegd water !!! ) nog korte 4 - 5 minuten bakken. img-6351.jpgimg-6352.jpgimg-6353.jpgimg-6355.jpgimg-6356.jpgimg-6361.jpg Klaar is de Vegan "Gyros" naar smaak. Jij kan dit als bijgerecht met rijst eten, of in een wrap, pita broodje serveren met sla, of net als ik met een broodje en heel veel sla . img-6357.jpgimg-6359.jpgimg-6358.jpg EET SMAKELIJK!!!    Voedingswaarde voor 2 porties  ( zonder sla en broodje ) : 249 C, 25.9 g KH, 10.1 g E, 11.4 g Vet en 8.2 g Vezel Voedingswaarde voor 1 portie: 125 C, 13 g KH, 5.1 g E, 5.7 g Vet en 4.1 g Vezel   

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten