MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Aubergine Puree Turkish Style

Dips & Spreads Turkish Cuisine
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image

Ingrediënten

ca. 10 porties ( 1,5 - 2 EL )
  • 2 grote Auberginen ( ca. 800 g )
  • 200 g Plantaardige Soja Yoghurt ( zonder suikers ! )
  • 3  Tenen versgeperste Knoflook
  • 25  g Olijfolie
  • 1 Tl Turkse Pulbiber of Cayenne Pepper
  • 1 snufje Zout naar Smaak

Bereiding:

Auberginen goed wassen en afdrogen. Prik met hulp van een vork gaten in de aubergines. ff7f23a0-1577-4156-8e07-3e9df1fae052-scaled.jpeg3b6ada4d-d190-4895-980d-d734bb036759-scaled.jpeg Leg de aubergines in de bakoven en laat ze gedurende 30 - 45 minuten garen / grillen. 7d8dc9d2-2f8e-4b87-bb69-098898cba824-scaled.jpeg3244f469-2945-494b-8af8-01ba3254f342-scaled.jpeg Schil nu de aubergines en haal het vruchtvlees eruit. 24623926-92e9-4821-a83a-0a569f75ffe2-scaled.jpegdb3cb8ab-6095-47e9-8a10-13c0c4b902cd-scaled.jpeg Schil te knoflook tenen en doe nu de vruchtvlees van de aubergine, de soja-yoghurt, zout, knoflook in een kom en pureer alles met elkaar tot een glad mengsel, of gebruik een blender. Geef de aubergine-puree in een mooie service schaaltje. Doe in een klein pannetje de olijfolie en de Turkse Pulbiber, roer het goed door en verhit het heel kort. De olijfolie mag niet verbranden !!!! Giet nu de olijfolie als saus over de puree en decoreer iets met peterselie of dille en dien op. 33b92283-b5ff-4c37-83b8-50ef12888890-1-201-a.jpeg0d549f33-bba8-4b21-b1b3-4a6aa204312d-scaled.jpeg EET SMAKKELIJK !!! Voedingswaarde voor de hele puree: 484 C, 31 KH, 17.2 E, 28 g Vet, 18.6 g Vezel en 24.6 g Suikers Voedigswaarde voor 1 portie : 48 C, 3.1 g KH, 1.7 g E, 2.8 g Vet, 1.9 g Vezels en  2.5 g Suikers

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten