MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Kokos Cake

Gebak Zoet & Hartig Kerstspecial & Feestdagen
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image
Deze cake is oorspronkelijk uit mijn verzameling van de lekkere cake recepten, die mijn moeder maakte. Maar heb ik deze in een paar details aangepast, omdat zij eieren, normaal yoghurt en  geraffineerde witte suiker gebruikte. De basis recept was altijd dezelfde, zij maakte met een paar andere ingrediënten meteen een ander cake. Of naam zij gemalen Hazelnoten voor Notencake, of naam zij Cacao en had zo mee een Chococake, of met iets citroen schil en sap en lekker Citroencake. Ik laat de eieren weg en vervang deze met Sojameel, de yoghurt is in mijn recept plantaardig en de suiker vervang ik met Erythritol.

INGREDIËNTEN

 
  • 300 g Havermeel
  • 50 g Sojameel
  • 150 g Erythritol ( of meer naar smaak! Mijn cake is voor mij zoet genoeg, maar You never know )
  • 8 g Wijnsteen Bakpoeder
  • 2 g Bakingsoda
  • 50 g Kokosrasp
  • snuifje Zout
  • 250 g Kokosyoghurt
  • 90 ml gesmolten Kokosolie
  • 10 ml Appelciderazijn
  • 60 ml Citroensap
  • 50 g Vegan  Puur Chocolade 75 % ( Vivani )

BEREIDING

Verwarm de bakoven op 160 graden. Vermeng in een kom alle droge ingrediënten behalve de Erythritol suiker goed door elkaar. Vermeng in een een andere kom de natte ingrediënten en voeg de Erythritol erbij. Mix deze mengsel goed en schuimig op. Voeg hiernaar de droge ingrediënten erbij en mix nog een keer goed, tot een glad beslag. Deze wordt heel plakkerig en dik. Vul de cake naar believen in een tulband springvorm ( van tevoren ingevet ) of silicone vorm. Doe het in de bakoven en laat deze langzaam op 160 graden ca. 45 - 50 minuten bakken. De cake is klaar, als jij met de sate stokje erin prikt, en deze droog weer eruit komt. Haal de cake eruit en laat in de vorm op de bak rooster afkoelen. Smelt de chocolade au bain marie, en decoreer naar believen en snij de cake naar believen, afhankelijk van de vorm van de cake. Mijn cake was in een vierkante vorm, dus heb ik er 12 stukken van gesneden. img-2395.jpgimg-2396.jpg Voedingswaarde voor de hele cake: 3150 C, 343.7 g KH, 214.5 g E, 81.3 g Vet en 16.8 g Vezel Voedingswaarde voor 1 stuk: 263 C, 28.9 g KH, 20.1 g E, 6.8 g Vet en 1.4 g Vezel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten