INGREDIËNTEN
4 stuk ( 1 bakblik van 12 cm doorsnee ) :
- 50 g glutenvrij Havervlokken
- 20 g vegan Protein Powder met chocolate smaak ( ik naam die van Nutri + )
- 40 g vegan Bakprotein ( van unser Pflänzchen )
- 95 g Appelpuree
- 100 ml Unsweeted Sojamelk
- 5 g Wijnsteen Bakpoeder of ander bakmiddel
- 15 g Chocolade Drops ( ik naam sugarfree : deze )
- maar je kan natuurlijk ook uiteraard andere chocolade drops nemen
- 4 g poeder suiker
BEREIDING
Verwarm de bakoven op 180 grad ( hetelucht ). Vet een cake bakblik met iets olijfolie of met bak spray ( bespaart paar extra vet calorieën ;-) ). Mijn bakblik hier is een blik met een doorsnee van 12 cm, als jij een groter bakblik neemt, dan verdubbel de ingrediënten. )
Vermeng in een kom de droge ingrediënten.
Voeg de sojamelk en de appelpuree erbij en roer alles goed door elkaar tot een beslag.
Nu kan jij de chocolade drops in de beslag vermengen.
Giet de beslag in de bakblik en zet het in de oven. Bak het voor 60 minuten en maak gewoon de prikker test, of de cake gaar is. Zet de oven uit en laat de cake in de oven afkoelen.
Haal de cake uit de oven. Bestrooi het met de poedersuiker. Snij de cake in 4 stukken. Jij kan deze dan zo opeten als ontbijt cake, maar je kan het ook mooi als dessert decoreert serveren.
EET SMAKELIJK!!!
Voedingswaarde voor het hele recept : 608 C, 54,7 g KH, 57 g E, 16.6 g Vet en 12,5 g Vezel, 14.9 g Suiker
Voedingswaarde voor 1 dikke snee van 4 : 152 C, 13,7 g KH, 14.2 g E, 4.2 g Vet en 3.1 g Vezel, 3,7 g Suiker
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *