MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Bananabread - Bananencake

Ontbijt Gebak Zoet & Hartig
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image
Everybody loves Bananabread <3 I LOVE IT :-) :-) Maar om dit Bananencake te maken, heb je een goede keukenmachine nodig, de power van een kleine blender is helaas niet voldoende. Ik maak altijd de dubbele hoeveelheid. Ik snij de cake in vingerbrede plakken, verpak deze enkel in alufolie en vries deze in. Dan heb ik altijd een tussendoortje of een klein cakeje bij de koffie, als iemand onverwachts langskomt, want die plakken zijn binnen 15-20 minuten ontdooit. :-)

INGREDIËNTEN

Voor 1 Cake ( 12 plakken) :
  • 4 grote rijpe Bananen of acht kleine ( hoe bruiner, hoe zoeter de cake ;-) )
  • 9 -10 pitloze Medjool Dadels
  • 100 g Havermout of Boekweitvlokken
  • 10 g gebroken Lijnzaad
  • 10 g Kokosrasp
  • een snuifje Vanille Extract of poeder
  • 1 TL ( 3 g ) Koekkruiden of Kaneel
  • 1 TL  ( 5 g ) Baking soda of Bakpoeder
  • 1 handvol fijnhakte ongebrand en ongezouten Noten naar smaak (Ik neem Wal- of Pecannoten)  met mijn hand zijn dat 40 g
  • 2 EL ( 20 g ) Cacao nibs
  • 3 EL ( 30 g ) Kokosrasp voor decoratie

BEREIDING

Verwarm de oven op 180 graden. Doe de Bananen, de dadels en de havermout in de keukenmachine en laat draaien tot een glad mengsel is ontstaan. Voeg de lijnzaad, de kokosrasp, de vanille extract, de koekkruiden en de baking soda toe en laat de keukenmachine nog 1-2 minuten draaien, tot alles met elkaar goed vermengd is. Meng de gehakte noten en de cacao nibs door de mengsel erdoor. Neem een silicone bakblik en verspreid de 3 EL kokosrasp door de bakblik. ( als jij een normale bakblik gebruikt, vergeet deze vooraf niet te besmeren met iets kokosolie of plantaardige boter) Schep nu de deeg in de cakeblik en zet het op een rooster in het midden van de bakoven. Bak de cake tussen 45 -60 minuten. Als je de cake te vroeg uit de bakoven haalt, is deze te smeuïg. Ik hou hier niet van, dus laat ik mijn cake altijd iets over de tijd bakken, daarmee deze iets droger wordt. Maar sommige houden juist van heel plakkerig of smeuïg. Doe gewoon de priktest met een satestokje, als het stokje schoon uit de cake komt, is die klaar. Maar laat de cake goed afkoelen, voor je deze in plakken snijdt. Eet smakelijk :-) img-1488-e1495465729395.jpgimg-1489-e1495465757765.jpgimg-1490-e1495465817737.jpgimg-1491-e1495465833227.jpgimg-1494-1-e1495465853713.jpgimg-1495-e1495465869788.jpg Voedingswaarde voor de hele cake met havermout en walnoten : 2203 C, 378.2 g KH, 36 g E, 74 g Vet en 44 g Vezels Voedingswaarde voor een portie/plak: 184 C, 31.5 KH, 3 g E, 6.2 g Vet en 3.7 g Vezel  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten