INGREDIËNTEN
80 stuks: ( of meer of minder, afhankelijk van voormen, maat ... )
- 150 ml lauwwarm Water
- 150 ml lauwwarm Unsweeted Sojamelk ( of ander plantaardig Melk )
- 1 blokje verse Bakkersgist ( 30 g )
- 20 g Erythritol ( af ander Zoetmiddel )
- 500 g Universell Bakmix ( glutenvrij & vegan )
- snufje Zout
voor decoratie:
- 5 ml gesmolten Kokosolie
- 2 g Italiaanse Kruiden
- 2 g Sesamzaad
- 2 g Nigella ( zwarte Sesamzaad )
BEREIDING
Verwarm de bakoven op 180 graden. Smelt de kokosolie in een pan, haal er 1 - 2 EL voor later eruit. Voeg de sojamelk, de water en de Erythritol toe aan de kokosmelk en verwarm alles even kort met elkaar, niet koken !!!! Giet de kokosolie mengsel in een kom en los de bakkersgist erin op.
Doe een snufje zout in de kom met de 500 g meel een kneed met je handen tot een deeg, wat niet meer aan de vingers blijft plakken. Niet te veel meel nemen, want de gevaar is te groot, dat de crackers later te hard worden. Hoe langer je kneed, hoe meer de deeg zachter wordt.
Maak een theedoek nat en leeg deze om de kom ( met de deeg erin ) en laat de deeg 60 minuten rijzen.
Nu kan jij aan de slag, en de deeg naar je eigen wensen bewerken. Je kan de deeg uitrollen en vormpjes uitsteken, of in vormen snijden, of een vlecht maken.... De fantasie is altij grenzeloos. Hier een paar inspiraties:
Doe de deeg niet te dun, want zo is de kans groot, dat de crackers te droog worden !!!! Hou de deeg in een dikte van goed 1 cm ;-) . Leg de deegvormpjes op een met bakpapier bekleed bakblik. Nu kan jij alle crackers met de kokosolie besmeren en met de kruiden of zaden decoreren.
Doe de bakblikken in de bakoven en laat deze geurende 20 -25 minuten in de bakoven. Niet langer, omdat de crackers te droog kunnen worden. Haal de crackers uit de bakoven en serveer nog warm of koud. Bewaar de crackers in een luchtdichte blik.
EET SMAKELIJK !!!
P.S. : Ook zijn deze cracker heerlijk als bijlage bij een warme kommetje soep :-)
Voedingswaarde voor 80 stuks : 2907 C, 394 g KH, 43.8 g E, 133.6 g Vet en 29.3 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 stuk : 36 C, 5 g KH, 0.5 g E, 1.7 g Vet en 0.4 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *