INGREDIËNTEN
1 - 2 porties:
- 100 g Bloemkool ( in kleine rijst korreltjes bewerkt )
- 1 Banaan geprakt ( 100 g )
- 150 ml Kokosmelk van Alpro
- 1 g Vanille Poeder
- 2 g Kaneel
- 1 Medjool Dadel ( 25 g ) of ( 3 Dadels naar Smaak, om de bloemkool-smaak überhaupt niet te proeven)
- 10 g Kokosrasp
- 10 g Lijnzaad
- Noten en Fruit naar smaak voor bovenop de pap
BEREIDING
Laat 100 g Bloemkool-Roosjes in een blender tot rijst korreltjes klein malen.
Doe behalve de Bloemkoolrijst en de lijnzaad alle ingrediënten in een blender en laat goed met elkaar mixen.
Doe de bloemkool rijst met de banaan mengsel in een pan en laat op een zacht vuurtje langzaam pruttelen. Roer vaker door. Als de pap goed dik geworden is, zet de vuur uit en voeg nu nog de lijnzaad erbij en roer nog een keer goed door.
Giet de pap in een kom en decoreer met fruit en noten naar believen. Ik had hier 35 g Bramen en 20 g Pecan Noten.
Als "die-hard" vind ik dit lekker smaken, maar als jij deze pap de eerste keer maakt, raad ik je misschien toch paar dadels meer te nemen ;-)
Voedingswaarde voor de hele pap: 328 C, 56.7 g KH, 6.4 g E, 11.7 g Vet en 11.2 g Vezel
Tip: Ik maak er twee porties van voor twee dagen en vul de portie dan elke dag aan met iets Protein Poeder en water ;-) voor meer eiwitten ;-)
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *