MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Citroen Cheesecake

Desserts Gebak Zoet & Hartig
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image

INGREDIËNTEN

voor de bodem:
  • 130 g Medjool Dadels ontpit
  • 45 g Zonnebloempitten
  • 50 g Pompoenpitten
  • 70 g Boekweitkorrels Raw
  • 30 g Kokosolie
voor de vulling:
  • 400 g goed uitgelekt Zijden Tofu
  • 100 g Soja Kwark Alternatief
  • 70 g Ruwe Cashew Noten ( over nacht ingeweekt en uitgelekt )
  • 1 EL Rasp van Citroenschil
  • 55 ml Citroensap
  • 40 g gesmolten Kokosolie
  • 70 g Agave Siroop ( of meer of ander Zoetmiddel naar smaak )
  • 1 g Vanille Extract
  • 30 g Agar Agar
  • Dekoratie naar smaak ( eventueel citroen plakken, of fruit, of cacao nibs....)

BEREIDING

Laat de Zijden Tofu in een vergiet met hulp van meerdere laagjes keukenpapier goed uitlekken. Bekleed een klein springvorm met vershoudfolie en leg bij zij. Ontpit de dadels en vermeng alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine tot een plakkerig mengsel. Doe de mengsel in de springvorm, maak er een mooie bodem van en zet de springvorm in de koelkast. img-2666-e1499007346274.jpgimg-2665-e1499007319132.jpgimg-2668-e1499007362378.jpg   Smelt de kokosolie op zacht vuurtje in een pan, voeg de citroensap, de citroenschil, de agave siroop  ertoe en roer alles goed door elkaar. Voeg de agar agar poeder ertoe en laat het goed oplossen, en let erop, dat er geen klontjes ontstaan. Laat de mengsel iets afkoelen. Doe de silken tofu, de soja kwark, de cashew noten, vanille extract en de kokosolie-citroen mengsel in een blender en laat tot een mooie glad mengsel mixen. Haal de bodem uit de koelkast en giet de seidentofu-citroen creme op de bodem. Strijk de crème goed over de bodem, decoreer de cake naar believen en zet nu de cake in de koelkast en laat minimum 8 uur opstijven. Beter is het natuurlijk, als de cake over nacht in de koelkast kan rusten. Als de cake klaar is, snij er zoveel sneetjes als jij wilt. Ik had er 12 kleine sneetjes van gemaakt :-) img-2881.jpgimg-2882.jpg Voedingswaarde voor de hele cake:  2681 C,  236.7 g KH,  72.5 g E,  167.7 g Vet en 13.4 g Vezel Voedingswaarde voor 1 stukje cake:  223.4 C,  19.7 g KH,  6 g E,  14 g Vet en 1.1 g Vezel  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten