MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Valentine's Hearts

Desserts Gebak Zoet & Hartig
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image

INGREDIËNTEN

20 stuks:
  • 90 g Kokosolie
  • 320 ml Unsweeted Sojamelk ( of ander plantaardig Melk )
  • 15 ml Appelazijn
  • 150 g Erythritol ( af ander Zoetmiddel )
  • 300 g Universell Bakmix ( glutenvrij & vegan )
  • 45 g Raw Cacao Poeder ( ongezoet )
  • 2 g Vanille Extract
  • 5 g Wijnsteen Bakpoeder ( of ander Bakpoeder )
  • 5 g Baking Soda
  • snufje Zout
Glazuur:
  • 65 g diepvries Frambozen
  •  50 g Poedersuiker
  • scheutje Citroensap
 

BEREIDING

Verwarm de bakoven op 180 graden ( geen !!! hetelucht !!! ). Doe de eerste vier ingrediënten in een pan en laat zowel de suiker als ook de kokosolie langzaam op een laag vuurtje smelten. Laat goed afkoelen. Doe de rest van de ingrediënten in een andere kom en roer alles goed door elkaar. Giet nu de melk-suiker mengsel over de droge ingrediënten en mix alles met elkaar tot een mooie gladde deeg. Geef een eetlepel van de deeg in een silicone hart vormpje tot de hele deeg op is. ( als de vormpjes half vol zijn, is het voldoende, omdat de cakejes goed rijzen tijdens het bakken ) . Zet de vormpjes op een bak rooster. Doe de bakrooster met de vormpjes in de bakoven en bak het geheel 40 minuten. Haal de bakrooster uit de bakoven en laat de vormpjes goed afkoelen. img-4934-e1518532820380.jpgimg-4935-e1518532779142.jpg Laat de frambozen in een vergiet ontdooien en pureer deze door de vergiet, daarmee de pitjes in de vergiet terug blijven. Zo lukt de glazuur beter ;-) Bereid de glazuur, indien je de poedersuiker, de frambozen sap en de zitroenensap in een pan met elkaar laat smelten. Snij de hartjes mooi recht net op de foto als je dat wil....moet niet perse ;-) img-4937-e1518537714512.jpgimg-4938-e1518537691697.jpg en giet de warme glazuur over de haartjes en laat goed afkoelen. Als jij wilt, kan jij nog met aardbeien decoreren. Natuurlijk smaken de aardbeien niet zo lekker en zijn nog peperduur, maar vandaag is Valentine's Day, en dan mag men de liefde natuurlijk grenzeloos verwennen ;-) img-4940.jpgimg-4944.jpg     EET SMAKELIJK !!!    Voedingswaarde voor 18 stuks : 2722 C, 441.5 g KH, 62.5 g E, 128.9 g Vet en 24.6 g Vezel Voedingswaarde voor 1 stuk :  136 C, 22.1 g KH, 3.1 g E, 6.4 g Vet en 1.2 g Vezel   

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten