INGREDIËNTEN
20 stuks:
- 90 g Kokosolie
- 320 ml Unsweeted Sojamelk ( of ander plantaardig Melk )
- 15 ml Appelazijn
- 150 g Erythritol ( af ander Zoetmiddel )
- 300 g Universell Bakmix ( glutenvrij & vegan )
- 45 g Raw Cacao Poeder ( ongezoet )
- 2 g Vanille Extract
- 5 g Wijnsteen Bakpoeder ( of ander Bakpoeder )
- 5 g Baking Soda
- snufje Zout
Glazuur:
- 65 g diepvries Frambozen
- 50 g Poedersuiker
- scheutje Citroensap
BEREIDING
Verwarm de bakoven op 180 graden ( geen !!! hetelucht !!! ). Doe de eerste vier ingrediënten in een pan en laat zowel de suiker als ook de kokosolie langzaam op een laag vuurtje smelten. Laat goed afkoelen.
Doe de rest van de ingrediënten in een andere kom en roer alles goed door elkaar.
Giet nu de melk-suiker mengsel over de droge ingrediënten en mix alles met elkaar tot een mooie gladde deeg.
Geef een eetlepel van de deeg in een silicone hart vormpje tot de hele deeg op is. ( als de vormpjes half vol zijn, is het voldoende, omdat de cakejes goed rijzen tijdens het bakken ) . Zet de vormpjes op een bak rooster. Doe de bakrooster met de vormpjes in de bakoven en bak het geheel 40 minuten. Haal de bakrooster uit de bakoven en laat de vormpjes goed afkoelen.
Laat de frambozen in een vergiet ontdooien en pureer deze door de vergiet, daarmee de pitjes in de vergiet terug blijven. Zo lukt de glazuur beter ;-)
Bereid de glazuur, indien je de poedersuiker, de frambozen sap en de zitroenensap in een pan met elkaar laat smelten.
Snij de hartjes mooi recht net op de foto als je dat wil....moet niet perse ;-)
en giet de warme glazuur over de haartjes en laat goed afkoelen. Als jij wilt, kan jij nog met aardbeien decoreren. Natuurlijk smaken de aardbeien niet zo lekker en zijn nog peperduur, maar vandaag is Valentine's Day, en dan mag men de liefde natuurlijk grenzeloos verwennen ;-)
EET SMAKELIJK !!!
Voedingswaarde voor 18 stuks : 2722 C, 441.5 g KH, 62.5 g E, 128.9 g Vet en 24.6 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 stuk : 136 C, 22.1 g KH, 3.1 g E, 6.4 g Vet en 1.2 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *