Ingrediënten
25 stuks:
- 4 zoete Appels geschild zonder klokhuis ( ca. 460 g )
- schuitje Citroensap ( 10 ml )
- 3 g Kaneel
- 250 g plantaardige Margarine
- 150 g Erythritol of ander Zoetmiddel
- 500 g glutenvrij Meel ( bijvoorbeeld van Schär )
- 5 g Psylliumvezels
- 8 g Wijnsteenbakpoeder of ander Bakmiddel
- 2 g Vanillepoeder
- 300 ml Sojamelk
- snufje Zout
- 25 g Poedersuiker
BEREIDING
Verhit de bakoven op 185 graden ( hetelucht oven ). Schil de appels, verwijder de klokhuis, snij ze in kleine stukken. Vermeng in een kom de appelstukken met citroensap en de kaneel. Zet de de kom op zij.
Mix de plantaardige margarine en de Erythritol tot een schuimig beslag.
Meng in een andere kom de droge ingrediënten goed door elkaar.
Voeg nu de droge ingrediënten en de sojamelk toe bij de margarine-suiker-mengsel en mix alles tot een smeuïg beslag.
Vermeng nu de appels door het deeg doorheen.
Bekleed een bakblik met bakpapier en besmeer de appel beslag met hulp van een natte lepel. De beslag laat zich makkelijker met de rug van de lepel regelmatig op de bakblik verdelen.
Bak nu de deeg gedurende 35 - 40 minuten. Maak even nog de test met de prikker. Haal de bakblik uit de oven, dek de cake af met een thee doekje en laat de cake goed afkoelen.
Als de cake is goed afgekoeld, neem de keukendoekje weg , snij de cake in 25 stukken en bestrooi de cake met poedersuiker.
EET SMAKKELIJK !!!
Voedingswaarde voor de hele cake : 4147 C, 732.3 g KH, 35.7 g E, 188.6 g Vet en 59.1 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 stuk cake van 25: 166 C, 29.3 g KH, 1.4 g E, 7.5 g Vet en 2.4 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *