Ingrediënten
4 porties:
- 1 Knolselderij ( geschild ca. 545 g )
- 1 grote Rode Ui ( geschild ca. 85 g )
- 1 Prei ( verschoont zonder groene bladen en wortels ca. 160 g )
- 2 -3 stengel Bleekselderij ( 100 g )
- 15 ml Olijfolie
- 2 - 3 Tenen Knoflook ( ca. 10 g )
- 2 - 3 Takjes verse Tijm
- 1 g gedroogde Italiaanse Kruiden
- 1 blokje Groentebouillon opgelost in
- 500 ml heet Water
- Zout & Peper naar Smaak
- 20 g Edelgistvlokken
BEREIDING
Los de groente bouillon op in heet water en zet bij zij, om de bouillon laten af te koelen.
Snij de prei in twee helften en snij deze in dunne plakken. Snij de bleekselderij ook in kleine plakken. Doe alle bij in een afgiet en was deze onder lopend water. Laat goed uitlekken.
Schil de knolselderij, snij in iets grote stukken, zodat deze in de foodprocessor passen. Laat de knolselderij fijn hakken tot de grote van rijstkorrels.
Schil de ui en hak in fijne blokjes. Schil de knoflook en hak deze ook fijn. Pluk de tijm van de tak en snij fijn zo nodig.
Verhit in een pan de olijfolie en fruit de ui erin. Voeg de prei en bleekselderij erbij en laat alles goed slinken. Voeg nu de knoflook, de tijm en de knolselderij-rijst, de kruiden, Zout & Peper erbij en roerbak het geheel even nog heel kort door.
Giet nu de groentebouillon stapje voor stapje eroverheen. Blijf roeren terwijl jij dit doet. Ieder keer als de vocht is opgenomen, giet jij iets van de bouillon erbij. Herhaal dit stapje, tot alle vocht is opgenomen.
Voeg op het eind nog de edelgistvlokken erbij en roer alles nog een keer goed door.
Zet de vuur van de pan uit en doe de deksel op de pan en laat de risotto even nog rusten.
Nu kan jij naar Smaak jouw risotto opdienen. Je kan er iets gehakte peterselie en geschafte of geraspte Noten gooien. Die idee met de geschaafde noten heb ik uit Rome, toen ik er in een restaurant was, kreeg ik een vegan risotto. Hun hadden op mijn risotto "kaas" geschaafd, wat geen kaas, maar noten waren. Dus. En deze idee deel ik graag met jullie mee ;-)
EET SMAKKELIJK !!!
Voedingswaarde voor de hele risotto : 594 C, 78.6 g KH, 23.9 g E, 20.1 g Vet en 22.3 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 portie van 4 : 149 C, 19.7 g KH, 6 g E, 5 g Vet en 5.6 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *