INGREDIËNTEN
20 porties:
- 400 g Universal Bakmix-Meel
- 200 g Erythritol ( of meer of andere Zoetmiddel )
- 1 g Vanille Poeder
- 6 g Wijnsteen Bakpoeder
- 2 g Baking Soda
- snufje Zout
- 2 g Kaneel
- 200 g Wortelen
- 400 g Soja Yoghurt
- 100 ml gesmolten Kokosolie
- schuitje Citroensap
- iets Kokosolie of ander plantaardig Margarine
- iets Glutenvrij Meel
Ter garnering: 30 g Poedersuiker§
BEREIDING
Verwarm de bakoven op 180 Graden ( geen hetelucht ) .Schil de wortelen, snij de de einden af, en rasp de wortelen heel fijn. Druk de overtollige vocht uit de wortelen eruit en doe deze in een kom. Voeg de soja yoghurt, de gesmolten kokosolie en de citroensap erbij en roer alles goed door elkaar.
Meng in een ander kom de droge ingrediënten goed door elkaar. Nu kan jij de wortel-yoghurt mengsel met de droge ingrediënten vermengen en met een mixer schuimig en lokker mixen.
Vet een Tulband Bakblik eerst in en doe er iets meel in en laat de meel over de hele bakblik verdelen, indien jij de bakblik heen een heer draait . ( net op de foto )
Giet nu de cake deeg in de bakblik en laat gedurende 40 - 45 minuten in de bakoven bakken.
Als de cake klaar is, haal deze eruit en laat iets afkoelen. Haal de cake uit de bakblik en strooi er poedersuiker erop.
EET SMAKELIJK!!!
Voedingswaarde voor de hele cake : 2708 C, 565.9 g KH, 41.3 g E, 112.9 g Vet en 29.1 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 portie van 20 stuks : 135 C, 28.3 g KH, 2.1 g E, 5.6 g Vet en 1.5 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *