INGREDIËNTEN
4 stuk ( 1 bakblik van 12 cm doorsnee ) :
- 50 g glutenvrij Havervlokken
- 50 g vegan Protein Powder met Apfelstrudel Smaak ( ik naam die van Nutri + )
- 4 g Wijnsteen Bakpoeder of ander Bakmiddel
- 2 g Kaneel
- 30 g Erythritol of ander Zoetmiddel
- 15 g Psyllium Vezels of Vlozzad
- 90 g Appelpuree
![](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/321/img-1897-225x300-908.jpeg)
- 100 ml Unsweeted Sojamelk of ander plantaardig Melk
- 20 g Raw Walnoten of ander Noten
BEREIDING
Verwarm de bakoven op 180 grad ( hetelucht ). Vet een cake bakblik met iets olijfolie of met bak spray ( bespaart paar extra vet calorieën ;-) ). Mijn bakblik hier is een blik met een doorsnee van 12 cm, als jij een groter bakblik neemt, dan verdubbel de ingrediënten. )
Vermeng in een kom de droge ingrediënten.
![](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/321/img-1953-225x300-909.jpeg)
Voeg de natte ingrediënten erbij en roer alles goed met elkaar door tot een beslag.
![](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/321/img-1955-225x300-910.jpeg)
Besmeer de beslag in de bakblik en verdeel de walnoten op de cake. Ik druk deze iets in de beslag, daarmee deze in de oven niet verbranden.
![img-1956-scaled.jpeg](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/321/img-1956-scaled-3439.jpeg)
![img-1957-scaled.jpeg](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/321/img-1957-scaled-3440.jpeg)
Zet de cake in de oven en laat gedurende 45 - 50 minuten in de bakoven. Zet de bakoven uit en laat de cake nog in de warme oven rusten, tot die afgekoeld is. Haal de cake eruit en snij in 4 stukken. Je kan de cake nog meer met walnoten of kokosrasp of poedersuiker en / of fruit decoreren. Smaken verschillen en the sky is the limit..... :-)
Hier was mijn deco voor het oog: 1/4 van de cake 2 keer doorgesneden en met 50 g soja yoghurt zonder suiker, 1 aardbei in plakken en 3 bramen
EET SMAKELIJK!!!
Voedingswaarde voor het hele recept : 637 C, 79.4 g KH, 54.3 g E, 18.9 g Vet en 21.8 g Vezel, 15.3 g Suiker
Voedingswaarde voor 1 dikke snee van 4 : 159 C, 19.9 g KH, 13.6 g E, 4.7 g Vet en 5.5 g Vezel, 3.8 g Suiker
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *