INGREDIËNTEN
4 stuk ( 1 bakblik van 12 cm doorsnee ) :
- 15 g gebroken ( gemalen ) Lijnzaad
- 6 EL Water
- 1 grote of 2 kleine Bananen = 150 g
- 50 g Erythritol of ander zoetmiddel
- 75 g Appelpuree
- 150 ml Unsweeted Sojamelk
- 100 g plantaardig Protein Poeder ( ik heb met Nougat Smaak genomen van Nutri + )
- 20 g Psylliumvezel of psyllium husk of flozaad bekend
- 5 g Wijnsteen Bakpoeder of ander bakmiddel
- scheutje Citroensap
BEREIDING
Verwarm de bakoven op 180 grad ( hetelucht ). Vermeng de lijnzaad in een kom met de water en zet opzij.
Doe de banaan, de Erythritol, de appelpuree en de sojamelk met een scheutje citroensap in een blender en laat alles goed mixen. ( je kan het ook in een kom ouderwets mit een vorkje of garde met elkaar vermengen, met een blender gaat het sneller :-) )
Vermeng in een ander kom de droge ingrediënten goed met elkaar. Voeg nu de lijnzaad-gel en de bananen mengsel erbij en vermeng alles goed met elkaar tot een dikke beslag.
Vet een cake bakblik met iets olijfolie of met bak spray ( bespaart paar extra vet calorieën ;-) ). Mijn bakblik hier is een blik met een doorsnee van 12 cm, zo wordt de cake enorm hoch, maar je kan ook gerust een bakblik met een doorsnee van 18 cm nemen ;-) )
Giet de beslag in de bakblik en zet het in de oven. Bak het voor 60 minuten en maak gewoon de prikker test, of de cake gaar is. Zet de oven uit en laat de cake in de oven afkoelen.
Haal de cake uit de oven en snij in 4 stukken. Jij kan deze dan zo opeten als ontbijt cake, maar je kan het ook mooi als dessert decoreert serveren.
EET SMAKELIJK!!!
Voedingswaarde voor het hele recept : 710 C, 102.5 g KH, 83.5 g E, 16.6 g Vet en 34 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 dikke snee van 4 : 178 C, 25.6 g KH, 20.9 g E, 3.9 g Vet en 8.5 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *