Pompoen Curry met Kastanjechampignons

INGREDIËNTEN

4 Porties:

  • 200 g voorgebakken/voorgekookt Pompoenblokjes
  • 200 g Kastanje Champignons
  • 80 g Rode Ui
  • 8 g verse Knoflookteen
  • 6 g verse Gember
  • 10 ml Olijfolie
  • 30 g Curry Pasta
  • 2 g Kerrie Poeder
  • 2 g Curcuma Poeder
  • ( naar Smaak nog iets Chili Peper, maar let op, want de curry pasta is al pittig !!! )
  • Zout naar Smaak

BEREIDING

Ik heb altijd zelfgemaakte pompoen puree of gaar gebakken pompoen stukken in huis. Ik koop een heel groot pompoen en bereid het voor. Wat ik nodig heb, dat neem ik voor een recept, en de rest doe ik dan in de diepvries. Zo is er altijd pompoen in huis voor een lekker soep of andere recepten met pompoen.

Verwarm de bakoven op 200 graden ( hetelucht ). Was de pompoen en snij in tweeën. Haal de pitten met hulp van een lepel eruit.

Snij de pompoen in kleine stukken. Als de pompoen biologisch is, hoef de schil niet eraf. Doe de pompoen stukken op een bakplaat met bakpapier. Bak de pompoen stukken in 20 minuten gaar en haal deze dan eruit en laat even afkoelen.

Snij de ui in vier stukken en snij deze in fijne plakken. Was de champignons en snij in dunne plakken. Verhit in een pan de olijfolie en fruit de ui hier erin. Snij intussen de knoflook en de gember fijn. Als de ui gold bruin gebakken is, voeg de champignons, de knoflook en gember ertoe, en laat alles goed bakken, tot de champignon een mooie bruine kleur krijgt.

Verlaag het vuurtje van de pan. Nu kan jij de curry pasta en de kruiden erbij voegen en alles met elkaar vermengen. Giet nu de kokosmelk erbij en roer alles goed met elkaar. Als laats voeg je de pompoen blokjes erbij. Roer alles voorzichtig door en laat het geheel op een laag pitje 4 – 6 minuutjes pruttelen.

Klaar is een pittig pompoen curry. Als bijlaag dien ik altijd gekookt rijt erbij. Maakt niet uit, welk rijst, je hebt zo veel soorten, denk aan Basmati rijst, Bruine rijst, Zwarte of Rode rijst…….Maar dit gerecht is ook  heerlijk met quinoa rijst te serveren.

EET SMAKKELIJK !!!

Voedingswaarde voor de hele pompoencurry : 581 C, 51.5 g KH, 10.8 g E, 40.8 g Vet en 13.2 g Vezels

Voedingswaarde voor 1 Portie : 145 C, 12.9 g KH, 2.7 g E, 10.2 g Vet en 3.3 g Vezels

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *