Pompoen Brownies

Ingrediënten

ca. 20 stuks :

  • 250 g zelfgemaakt Pompoenpuree of een klein Hokkaido Pompoen
  • 150 g Medjool Dadels ontpit
  • 100 ml Havermelk ( of ander plantaardig Melk )
  • 50 g Banaan ( een halve )
  • 200 g glutenvrij Havermeel
  • 4 g Bakingsoda
  • 5 g Wijnsteen Bakpoeder ( of ander Bakmiddel )
  • 30 g Raw Cacao Poeder ( of ander bak cacao )
  • 3 g Speculaas Kruiden
  • 35 g Raw Walnoten gehakt

BEREIDING

Als jij geen pompoen puree in huis hebt, dan kan jij dit zo doen:

Verwarm de bakoven op 200 graden ( hetelucht ). Was de pompoen en snij in tweeën. Haal de pitten met hulp van een lepel eruit.

Snij de pompoen in kleine stukken. Als de pompoen biologisch is, hoef de schil niet eraf. Doe de pompoen stukken op een bakplaat met bakpapier. Bak de pompoen stukken in 20 minuten gaar en haal deze dan eruit en laat even afkoelen.

Nu kan jij de pompoen pureren. Neem zoveel, hoeveel je nodig hebt, en de ander rest kan jij in de diepvries bewaren voor ander pompoen recepten.

Verwarm de bakoven op 180 graad ( hetelucht oven ).

Doe de pompoen stukken, de banaan, de ontpitte dadels en de plantaardige melk in een keukenmachine en laat alles goed met elkaar vermengen tot een dun puree.

Vermeng die droge ingrediënten ( niet de walnoten ) in een kom met elkaar.

Voeg nu de meel mix toe an de pompoen-dadel mengsel en laat goed met elkaar mixen. Of doe jij dat in een goede power keukenmachine of met een krachtige mixer. De deeg is behoorlijk plakkerig en vast. Meng nu nog de walnoten goed door de deeg.

Besmeer de deeg met hulp van een lepel, die jij af en toe in water duikt, in een met bakpapier belegd cake blik of in een silicone brownie vormpje. Bak de deeg gedurende 30 minuten in de bakoven. De brownie is klaar, als een saté prikker droog uit de cake eruit komt.

Snij de brownie cake in 20 stukken en dien deze op met een heerlijk chocomelk, of koffie of vegan latte 🙂 🙂

P.S.: Je kan altijd natuurlijk allerlei variaties creëren , denk hier aan verschillende andere soorten van  noten, of kokosrasp of nog extra chocolade drops…… of….of….compleet met chocolade glasuur besmeren……..The sky is the limit 😉

EET SMAKKELIJK !!!

Voedingswaarde voor de hele recept : 1609 C, 285.9 KH, 34.5 g E, 40.9 g Vet en 18.9 Vezel

Voedingswaarde voor 1 Brownie van 20 :  80 C, 14.3 KH, 1.7 g E, 2 g Vet en 0.9 Vezel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *