INGREDIËNTEN
2 - 4 Porties
- 100 g rode Linzen
- 50 g Lupine-Bites
- 1 grote ( 75g ) Rode ui heel fijn gesneden
- 1 Tenen Knoflook ( 6 g )
- 2 gele Paprika ( 280 g )
- 20 ml Olijfolie
- 1 verse Chili Peper
- 400 g gepasseerde Tomaten
- 1 TL ( 2 g ) Komijn
- 1 TL ( 2 g ) Paprikapoeder
- 1 TL raw Cacaopoeder ( 3 g )
BEREIDING
Was de linzen onder stromend water goed af en laat deze in een pan kort beet gaar koken in een pan met water ( ca. 8 - 10 minuten ) en laat deze ernaar goed uitlekken in een afgiet. Was de lupine bites ook goed af en laat goed uitlekken. Was de paprika en maak deze schon van de stronk en de pitten. Snij deze in heel fijne blokjes. Fruit in een grote pan de fijn gesneden ui, de fijn gesneden paprika en de knoflook in de olijfolie, tot de ui en de paprika glazig geworden zijn. Voeg de uitgelekte lupine-biets, de fijngehakte Chili Peper, de komijn, de paprikapoeder en de cacao erbij en roer even goed door elkaar. Hiernaar voeg jij de gepasseerde tomaten erbij. Nu laat je het geheel even 10 minuten zachtjes koken. Naar 10 minuten voeg jij de linzen ertoe en laat het geheel nog 5 minuten pruttelen. Nu is de Chilli klaar. Dien het op met Nachos en misschien met
zelfgemaakte Avocado-Salsa :-) Smakelijk eten :-)
Voedingswaarde voor de hele recept : 953 C, 126.2 g KH, 60.1 g E, 30 g Vet, 30 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *