MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Rammenas Soja Sukiyaki Á la Nora

Hoofdgerechten / Bijgerechten
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image
Ik heb er heeeeeeel lang er over nagedacht, hoe ik dit gerecht zou gaan noemen...... ik heb gewoon op internet gezoekt, wat GERECHT op JAPANS betekend. Dan kwam ik op wiki dit uitleg tegen: Sukiyaki (Japans: 鋤焼 of すき焼き) is een Japans eenpansgerecht. Dit gerecht wordt blijkbaar met iets andere ingrediënten toebereid. Maar ja,  ik heb er mijn eigen creatie van gemaakt.... En wat zou ik zeggen.... Het is mij weer gelukt, en heerlijk gerecht te toveren ;-)  

Ingrediënten

2 porties :
  • 75 g Pulled Soja of Soja Vlokken ( de Pulled Soja heb ik in Duitsland gekocht, die is ook via internet te bestellen, maar met Soja Vlokken uit de Jumbo of van de toko moet het ook lukken)
  • 1 Rammenas Knol ( ca. 415 g )
  • 14 ml Kokosolie
  • 25 g Bosui
  • 5 g verse Gember
  • 6 g verse Knoflook
  • ( wie van pittig houdt: 4 g kleingehakt verse Chili Peper )
  •  1 g gemalen Korianderpoeder
  • 30 ml Tamari Saus ( of Soja Saus )
  • 10 g Dadelstroop ( of ander Zoetmiddel, dit trekt de bitter / pittig  smaak van de Rammenas )
  • 100 ml Water
  • ( Zout & Peper naar Smaak, maar let op !!! want de Tamari saus is al zout genoeg )

BEREIDING

Doe de Soja in een kom en giet er voldoende kokend heet water overheen. Laat deze 10 - 15 minuten weken. Als de vlokken goed week zijn, giet deze in een afgiet en laat goed uitlekken. img-7401.jpgimg-7402.jpg Was de Rammenas goed af, omdat de schil bij dit gerecht eraan blijft. Snij deze net als frietjes en leg opzij. Snij de bosui in ringen. Hak de knoflook, de gember en de chilli peper heel fijn. Verwarm in een pan de kokosolie en fruit de bosui erin. Voeg nu de pulled soja, de knoflook, de gember en de chilli peper, de gemalen Koriander erbij en laat deze mee fruiten, tot de Soja een mooie bruine kleur heeft. img-7404.jpgimg-7405.jpgimg-7406.jpgimg-7408.jpg Voeg nu de Rammenas erbij. Vermeng nu alles met de tamari saus, de dadelstroop en de water. Roer alles goed door met elkaar, en laat het geheel 15 - 20 minuten op een laag vuurtje pruttelen. img-7409.jpgimg-7410-e1540643388382.jpgimg-7411.jpg Als het gerecht klaar is, serveer het met gekookte witte of bruine rijst of met gekookt quinoa of met rijst noodles..... Decoreer met verse Koriander en Bieslook ;-) of met Zwarte Sesam :-) img-7429.jpgimg-7430.jpgimg-7431.jpgimg-7432.jpgimg-7434.jpg   EET SMAKKELIJK !!! Voedingswaarde voor de hele gerecht : 568 C, 49.6 KH, 45.7 g E, 18 g Vet en 9.8 Vezel Voedingswaarde voor 1 portie :  284 C, 24.8 KH, 22.9 g E, 9 g Vet en 4.9 Vezel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten