125 g Rice Noodles of ander Gluten Vrij Pasta ( verkrijgbaar in Biologische of Gezondheids Winkels )
1/2 Zoete Rode Punt Paprika ( ca. 50 g )
8 Honingtomaatjes ( ca. 90 g )
3 - 4 Lente Uitjes ( alleen de Wit Gedeelde in ringetjes gesneden ) ( ca. 60 g )
1 Avocado ( zonder Pit en Schil ca. 110 g )
100 g gerookte Tofu
Voor de Dressing:
Sap van 1 Sinaasappel ( ca. 90 ml )
10 ml Dadelstroop
5 ml Appelazijn
10 ml Tamari
10 ml Sesamolie of gewone Olijfolie
Zout & Peper naar Smaak
( Voor de topping ) :
iets Kiemen
5 g Sesam Zaad
of naar Smaak andere Kruiden of Noten
BEREIDING
Kook in een pan zout water en bereid de pasta naar de aanwijzing op de verpakking, afhankelijk van de pasta, die jij gebruikt. ( ik breek de pasta 2 keer door voor korte sliertjes ) . Tussen tijdelijk kan jij de rest voorbereiden. Snij hiervoor de rest van de ingrediënten in kleine blokjes.
Giet de pasta in een vergiet af en spoel met lopend koud water af. Laat goed uitlekken. Doe alle kleingesneden ingrediënten in een kom en voeg de uitgelekte pasta erbij.
Pers de sap van een sinaasappel en giet het in een klein kommetje. Voeg de rest van de ingrediënten erbij en klop de dressing goed door elkaar. Giet de dressing over de pasta salade. Hussel en roer alles goed door elkaar. Maak af met de kiemen en de sesam zaadjes of naar smaak met andere ingrediënten.
Laat even in de koelkast opstijven en geniet als Lunch of als volle maaltijd ;-) Eet Smakelijk :-)
Voedingswaarde voor de complete salade ( zonder topping ) : 1033 C, 122.5 g KH, 34 g E, 46 g Vet en 9.1 g Vezel Voedingswaarde voor 1 portie van 4 porties: 258 C, 30.6 g KH, 8.5 g E, 11.5 g Vet en 2.3 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn
gemarkeerd met *
Reacties (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Over de auteur
Hallo! Ik ben Nora Ergüven
Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de
specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *