Koolrabi-Soep

Koolrabi is een prima groente, om af te vallen, omdat Koolrabi weinig energie bevat. Ook is koolrabi rijk aan vezels net als andere groente. Daarnaast bevat hij verscheidene vitaminen en mineralen. De belangrijkste vitaminen zijn Vitamine A,  Vitamine B1, B2, B3 en Vitamine C. Koolrabi is ook rijk aan mineralen net als kalium, fosfor, calcium, ijzer en magnesium.

INGREDIËNTEN

4 porties:

  • 2 Koolrabi ( ca. 400 g )
  • 50 g Bosui ( in kleine fijne ringen gesneden )
  • 15 g Kokosolie
  • 1 Blokje Groente Bouillon
  • 50 ml Soja Cuisine Light
  • snuifje Nootmuskaat
  • Zout & Peper naar Smaak
  • selfmade Broodcroutons

BEREIDING

 

Schill de koolrabi en snij in kleine blokjes. Verhit in een soep pan de kokosolie en fruit de bosuien hierin. Het maak niet bruin worden !!! Want de smaak van de soep kan bitter worden. Dus maar kort fruiten en meteen de koolrabi toevoegen en even kort mee fruiten.

Overgiet de koolrabi voldoende met water, zodat de koolrabi goed bedekt is met water. Voeg de blokje bouillon erbij en laat even opkoken. Nu kan jij de soep op een laag vuurtje ca. 15 minuten laten pruttelen.

Naar dat de koolrabi gekookt is, kan jij soep met de pureer stafje pureren, voeg de soja cuisine en de kruiden toe, lat even nog heel kort opkoken, en klaar is de soep, om ervan te genieten.

Als jij wil, kan jij nog met selfmade brood croutons opdienen 🙂 en 4-Zaden Brood of Lijnzaad Broodjes erbij serveren.

Voedingswaarde voor de hele soep ( zonder croutons ) : 317 C, 35.2 g KH, 9.7 g E, 18.9 g Vet en 16.4 g Vezel

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *