INGREDIËNTEN
1 cake = 6 - 8 porties
Kwark Laagje:
- 100 ml Water
- 50 ml Citroensap
- 4 g Agar Agar of ander Geliermiddel
- 400 g Soja Kwark
- 30 g Pudding Protein Poeder of ander Pudding Poeder
![](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/325/img-2024-239x300-922.jpeg)
- 2 - 3 druppels Aroma
![](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/325/img-2028-236x300-923.jpeg)
- 50 ml Citroensap
- 6 - 8 Bramen = 60 g
BEREIDING
Verwarm de bakoven op 160 grad ( hetelucht ). Vet een rechthoekig springvorm met iets olijfolie of met bak spray ( bespaart paar extra vet calorieën ;-) ). Mijn bakblik hier is 20 cm lang. Ik heb mijn springvorm zowel met iets bak spay besproeit als ook met iets bakprotein bestrooit.
![](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/325/img-2021-225x300-924.jpeg)
Laat in een blender de banaan, de tahini, de erythritol, de appelazijn goed mixen. Zet deze dan even opzij.
![img-2016-scaled.jpeg](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/325/img-2016-scaled-3482.jpeg)
![img-2017-scaled.jpeg](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/325/img-2017-scaled-3483.jpeg)
Vermeng in een kom de bakprotein met de bakpoeder en voeg nu de banaan mix erbij en roer alles goed door tot een beslag.
![img-2018-scaled.jpeg](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/325/img-2018-scaled-3484.jpeg)
![img-2019-scaled.jpeg](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/325/img-2019-scaled-3485.jpeg)
![img-2020-scaled.jpeg](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/325/img-2020-scaled-3486.jpeg)
Giet de beslag in de springvorm en bak de cake 50 - 60 minuten in de bakoven. Haal de cake eruit en laat goed afkoelen.
![img-2022-scaled.jpeg](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/325/img-2022-scaled-3487.jpeg)
![img-2032-scaled.jpeg](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/325/img-2032-scaled-3488.jpeg)
Nu aan de slag voor de kwark laagje. Los in een pannetje de agar agar in de water en citroensap en laat dit even goed 2 minuten opkoken. Zet het vuurtje uit en laat even iets afkoelen.
![img-2023-scaled.jpeg](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/325/img-2023-scaled-3489.jpeg)
![img-2027-scaled.jpeg](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/325/img-2027-scaled-3490.jpeg)
Vermeng in een kom de Soja Kwark, de protein pudding, de aroma druppels ( ik had limoen flavour) en de citroensap.
![img-2025-scaled.jpeg](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/325/img-2025-scaled-3491.jpeg)
![img-2026-scaled.jpeg](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/325/img-2026-scaled-3492.jpeg)
Giet nu de agar agar mensel over de kwarkmengsel en roer alles goe door elkaar. Deze mengsel word nu over de cake verdeelt en met de bramen decoreert.
![img-2031-scaled.jpeg](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/325/img-2031-scaled-3493.jpeg)
![img-2033-scaled.jpeg](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/325/img-2033-scaled-3494.jpeg)
![img-2034-scaled.jpeg](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/325/img-2034-scaled-3495.jpeg)
Zet de cake in de koelkast en laat deze minimaal 4 uren opstijven voor het opdienen. Ik liet de cake zelf de hele nacht in de koelkast ;-) Ik kon echt weerstaan, ondanks ik een echte zoetekauw ben, en alles zoete wordt meteen gekilled :-) :-) :-)
![img-2035-scaled.jpeg](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/325/img-2035-scaled-3496.jpeg)
EET SMAKELIJK!!!
Voedingswaarde voor het hele cake : 1348 C, 141.6 g KH, 145.2 g E, 53.5 g Vet en 23.8 g Vezel, 34.2 g Suiker
Voedingswaarde voor 1 plak van 8 porties : 169 C, 17.7 g KH, 18.2 g E, 6.7 g Vet en 3 g Vezel, 4.3 g Suiker
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *