Gevulde Paprika

Paprika is ideal als groente ๐Ÿ™‚ Jij kan deze rauw eten, in salades, op toast, of een soep van maken, of gevuld. En als jij deze wil vullen, zijn er zo veel mogelijkheden…. Jij kan deze met rijst, met couscous, met quinoa, kikkererwten of puur met groenten vullen. Er zijn geen grenzen…… The sky is the limit ๐Ÿ˜‰ hier een van mijn vullingen…….

INGREDIร‹NTEN

2 porties:

  • 2 Rode Paprika ( 370 g )
  • 1 Rode Ui ( 60 g )
  • 1 kleine Aubergine ( 200 g )
  • 10 ml Olijfolie
  • 1 Teen Knoflook
  • 1 g Piment
  • 1 g Italiaanse Kruiden
  • 1 g Komijn Poeder
  • 1 g gedroogde Munt ( te koop in Turkse Toko’s )
  • 30 g grof gehakte Ruwe Walnoten
  • Zout & Peper naar Smaak

BEREIDING

 

Was de paprika’s schoon en snij de bovenstuk af. Verwijder de zaadjes en de witte adertjes. Zet de paprika’ s alvast in een met bakpapier bekleed ovenschaal en zet op zij.

Was de aubergine en snij in kleine blokjes. Leg de blokjes in zoutwater, daarmee de bitter smaak verdwijnt en de blokjes niet donker van kleur worden. Snij de ui, de knoflook en de bovenstukken van de paprika in kleine blokjes. Verhit in een pan de olijfolie en fruit de ui en de paprika blokjes erin.

Als de ui en de paprika goed kleur hebben aangenomen, voeg de knoflook en de goed uitgelekte aubergine blokjes erbij. Laat alles zamen goed fruiten. Voeg de kruiden erbij en roer goed door. Voeg als laats de klein gehakte walnoten erbij, roerbak alles nog heel even en zet de vuurtje uit. Verwarm de bakoven op 180 graden.

Vul nu de paprika’s met de groente vulling.

Laat de gevulde paprika’s gedurende 30 minuten in de bakoven. Als de paprika’s klaar zijn, dien op met brood en zelfgemaakte Soja Tzatziki. Eet smakelijk ๐Ÿ™‚

Voedingswaarde voor 1 gevulde Paprika:ย 229 C, 20 g KH, 5.4 g E, 14.9 g Vet en 7.8 g Vezelย 

Tip:ย Wil jij meer aan vet sparen, dan laat gewoon de walnoten weg, zo spaar jij 9.8 g vet, want dan heeft een portie maar 5.1 g vet ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ˜‰

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *