Ingrediënten
12 kleine porties:
- 150 g Medjool Dadels ontpit
- 360 ml volvet Kokosmelk
- 1 g Vanille Extract
- 15 g Instant Koffiepoeder
- 30 g Cacao Nibs
voor de Choco-Laagje:
[caption id="attachment_3114" align="alignright" width="157"]
ERYTHRITOL[/caption]
- 200 g Cacao Boter
- 150 g Erythritol
- 5 g Vanilleectract
vormpjes voor de ijs
houten stokjes voor de ijs
BEREIDING
Doe de dadels, de kokosmelk, de vanille extract en de koffiepoeder in een blender en laat goed mixen, tot jij een smeuïg egaal mengsel hebt. Voeg de cacao Nibs doorheen en roer goed door elkaar. Giet de mengsel in de ijsvormpjes en doe de houten stokjes erdoor. ( Ik heb maar een klein silicone vormpje voor de "magnum" ijs, dus heb ik de rest van de mengsel in silicone bonbon vormpjes gegoten en een tandenstoker in gedaan ;-) ) Doe de ijs goed voor 4 - 5 uurtjes in de diepvries en laat de ijs hard worden.
Smelt de cacaoboter met de erythritol en de vanille extract in een pan op een laag vuurtje en roer af en toe goed door. Bereid een bord met alufolie. Haal de ijs uit de vriezer en voorzichtig uit de vormpjes. Giet een laagje van de "witte" choco laagje over de ijsjes met een lepeltje en zet de ijsjes terug in de vriezer. ( Ik deed deze stapje maar een keer, om nog meer calorieën te sparen, maar als jij een echte dikke laagje chocolade wilt hebben, dan herhaal deze stapje meerdere keer, tot de gewenste dikte bereikt is ). De ijsjes kan jij lange in de diepvries bewaren. Oh, my God !!! Wat smaken deze lekker :!: :!: :!: ;-)
Tip: Er blijft heel veel witte chocolade over, als jij maar een laagje chocolade gebruikt als ik. Ik heb er van bonbons gemaakt, die ik in een ander recept ga uitleggen :-) :-) :-)
Voedingswaarde voor de ijsmengsel zonder choco laagje: 1067 C, 123.4 g KH, 9.2 g E, 64.3 g Vet en 10 g Vezel
In principe is dit recept voor 12 kleine "magnum" ijsjes. Nu heb ik maar 4 kleine "magnum" ijsjes en 25 stuk "bonbon" ijsjes ervan gemaakt, dus kijk maar hoeveel jij ervan maakt en bereken ervan afhankelijk de juiste voedingswaarde voor jou :-)
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *