INGREDIËNTEN
2 Porties:
- 200 g Bimi
- 1/2 Rode Paprika ( 80 g )
- 120 g Kastanje Champignons
- 3 g Verse Gember
- 10 ml Olijfolie
- 1 g gemalen Kurkuma Poeder
- 1 g gemalen Koriander Poeder
- Zout & Peper naar Smaak
- 80 ml Water
BEREIDING
Was de bimi, en verwijder eventueel blaadjes en de harde einden van de stengels. Verwijder de zaden en de witte nerven van de paprika en snij in kleine blokjes. Was de champignons goed af en snij in plakken. Schil de gember en hak heel fijn. Verwarm in een pan de olijfolie en fruit de paprika en de champignons.
Voeg de gember en de kruiden erbij en roer goed door elkaar. Voeg als laatst de bimi en bak even mee.
Voeg de water erbij, zet de deksel op de pan en laat op een zacht vuurtje ca. 20 minuten koken. Niet te veel roeren!!! De bimi smaakt het lekkerst, als die nog een goede bit heeft. Bij deze gerecht past quinoa erbij, basmati rijst....of gebakken bataat....Lekker Smullen :-)
Voedingswaarde voor hele gerecht: 192 C, 12.9 g KH, 9.9 g E, 11 g Vet en 4.1 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 portie: 96 C, 6.5 g KH, 5 g E, 5.5 g Vet en 2.1 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *