MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Bloemkool in pittige Curry-Tomaat-Saus

Hoofdgerechten / Bijgerechten
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image

img-1796.jpgimg-1795.jpgimg-1797.jpg

INGREDIËNTEN

2 Porties
  • 1 klein Bloemkool ( 370 g )
  • 1 Middelgrote ( 80 g ) Rode Ui
  • 250 g Gepasseerde  Tomaten uit Glazen Pot
  • Zout & Peper
  • 2 EL (15 ml ) Olijfolie
  • 1 TL Gemberpoeder
  • 1 TL  ( 2 g ) pittige Currypoeder
  • 1 TL ( 2 g ) hete Cayenne Peper

BEREIDING

Verwarm de oven op 180 graden ( hete lucht ). Maak de bloemkool schoon en snij deze in mond gerechte roosjes. Snij de ui in kleine blokjes en fruit deze in de olijfolie. Voeg de kruiden en de gepasseerde tomaten erbij en roer goed door elkaar. Nu voeg jij de bloemkoolroosjes ook erbij en roert deze heel goed door, zodat de bloemkool overal met de saus bedekt is. Schep de mengsel in een ovenschaal en bak deze bedekt met deksel of alufolie 15 minuten af. Met een lekker groene salade ( rucola, babyspinazie, veldsla ) opdienen :-)   Voedingswaarde voor het hele recept: 329 C, 41.2g KH, 12.5 g E, 15.8 g Vet en 14g Vezels  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten