Wit-Bruine Choco Bonbons

INGREDIËNTEN

25  bonbons:

Witte laagje:

  • 150 g Cacao Boter
  • 100 g Erythritol ( of ander Zoetmiddel, was oplosbaar is, geen Stroop, omdat deze te zwaar is, en niet met de boter emulgeert )
  • snuifje Vanille Extract

voor de bruine laagje:

  • 100 g Pure Vegan chocolade ( merk Vivani 75 % )

voor ertussen:

  • Noten, Pitten, Zaden of gedroogde Fruit naar Smaak

Silicon Bonbon vormpje

 

BEREIDING

Smelt de cacaoboter au bain marie in een pan en roer de Erythritol en Vanille extract goed erdoor, tot alles goed met elkaar is vermengd. Doe in de silicone vormpjes zonnebloempitten, of hazelnoten, of iets naar jouw smaak…. Giet dan voorzichtig de mengsel vakje voor vakje over de noten of pitten, maar niet helemaal vol, ongeveer iets over de helft. Doe de silicone vormpjes in de diepvries en laat goed voor 2 – 3 uur vriezen.

Breek de donkere chocolade grof en laat deze in een ander pan ook au bain marie smelten. Haal de silicone vormpjes uit de vriezer en neem de bonbons uit de vormpjes.

 

Giet nu in de leeg geworden silicone vormpjes iets van de donkere chocolade, ongeveer tot de helft  van de vakjes en zet de witte choco bonbon erop.

Die andere vakken, als er nog vakken over gebleven zijn, kan jij dan naar believen met de rest van de chocolade vullen, als er nog nog gesmolten chocola is over gebleven. Zet nu de vormpjes in de koelkast en laat minimum een nacht in de koelkast goed vast worden. De volgende dag kan jij dan de bonbons uit de vormpjes uithalen en meteen opeten en ervan smullen. Maar jij kan die bonbons ook in een lucht dichte blikje in de koelkast bewaren. De bonbons zijn goed en  lang houdbaar, als zij het natuurlij overleven 🙂 🙂 🙂

Voedingswaarde zonder zaden, pitten, en fruit voor de hele choco bonbons: 1963 C, 127.1 g KH, 7.4 g E, 198.7 g Vet en 0.2 g Vezel

❗ ❗ ❗ De voedingswaarde verandert natuurlijk met elke ingrediënt, dus bereken de waardes iedere keer op nieuw afhankelijk, welke en hoeveel noten, zaden, pitten, ect…. jij neemt voor de bonbons 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *