MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Groene Erwten-Pasta Salade

Salades
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image
Inmiddels zijn er heerlijke glutenvrije pasta alternativen. Maar ik ben al heeeeeeeel lang fan van linzen-pasta en erwten-pasta. Je kan deze in verschillende vormen en kleuren kopen. Ga eens op Google en zoek naar linzen- en erwtenpasta en je gelooft je ogen niet, hoeveel keuzes er zijn :-) Ook zijn zij inmiddels ook in de schappen van Jumbo & Albert Heijn te vinden. Deze laten zich net als normale pasta voorbereiden, met een voordeel zelf. Deze hoeven maar, afhankelijk welke pasta je neemt, tussen 4 - 7 minuten te koken. Hoe snel :-) :-) en gezond :-) Het is het zeker waard, om het een keer uit te proberen. Ik zeg: doen ;-) ;-)

INGREDIËNTEN

2 porties :
  • 180 g gekookte Groene Erwten Pasta ( zijn te koop in Gezondheidswinkels maar ook bij Jumbo, Lidl & Albert Heijn )
  • 100 g Rucola Sla
  • 100 g Krul Sla
  • 200 g Cherry Tomaten
  • 75 g pitloze Zwarte Olijven
  • 40 ml Balsamico Azijn
  • 15 ml Olijfolie
  • Zout & Peper naar Smaak
 

BEREIDING

Kook de erwten pasta naar gebruiksaanwijzing en giet deze af en laat zowel goed uitlekken als ook goed afkoelen. Doe in een grote kom de rucola en de krul sla erin. Snij de tomaten in kleine stukken. Voeg nu de tomaten, de olijven en de afgekoelde pasta bij de sla erbij. img-6861.jpgimg-6862.jpg Bereid uit de balsamico, de olijfolie, de zout & peper een dressing. Giet deze over de salade en hussel alles goed door elkaar. img-6863.jpgimg-6867.jpg Nu kan jij de salade als Lunch / hoofdgerecht of als bijgerecht serveren.   P.S. : Je kan natuurlijk meer pasta nemen voor deze salade.  200 g pasta en alleen maar 100 g rucola sla. Maar omdat ik zelf KH / Suikers wil sparen, neem ik meer sla en minder pasta . Vergeet dan natuurlijk niet, om de voedingswaarde opnieuw te berekenen ;-) EET SMAKELIJK!!!  Voedingswaarde voor de hele salade : 639 C, 73.7 g KH, 29.8 g E, 24.1 g Vet en 14.1 g Vezel Voedingswaarde voor 1 portie : 320 C, 36.9 g KH, 14.9 g E, 12.1 g Vet en 7.1 g Vezel     

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten