Vegan „Coquilles“

Ik weet, dat de dierlijke vernoeming van gerechten niet ok is voor Veganisten. Maar ik wist echt niet, hoe ik dit gerecht anders moest noemen, omdat ook wij Veganisten soms de smaak van de een of ander product/ gerecht willen vervangen. Sorry šŸ˜‰ voor alle vis liefhebbers šŸ™‚

INGREDIƋNTEN

4 porties Ć” 3 stuks

  • 1 knolselderij ( geschild en in plakken gesneden )
  • 15 ml Olijfolie of ander plantaardig Olie
  • paar Bladen Laulierbladen
  • 15 g 3 – Zeewierenmix ( of Nori – Vellen kleingesneden )
  • 15 g ( 2 Tenen ) Knoflook
  • 300-400 ml water
  • Zout & Pepper naar Smaak
  • 50 g Zeekraal per persoon ( hier dus 200 g )

Verder kan jij nog aardappelen of pasta als bijgerecht opdienen, of als ik hier op de fotos: quinoa.

BEREIDING

Steek met de koeksteker rondjes uit de knolselderij plakken. Probeer per portie 3 stukken eruit te steken.

Snijd in een kant van de rondjes met een scherp mesje een rasterpatroon.

Bereid uit de Zewieremix een saus. Vermeng in een kom 15 g van de zevierenmix met water en laat de selderij rondjes erin rusten. Laat de rondjes ca. 30 minuten in dit zewierwater.

Haal de rondjes uit het zewierwater en zet op zij. Verhit in een pan de olijfolie en laat de laurierbladen en de knoflook heel even in de pan bakken. Voeg nu de rondjes toe in de pan en bak deze aan beide kanten in de olie, tot ze mooi gekleurd zijn.

Voeg nu water, zout ( liever iets meer, om een ziltig smaak te geven ) en pepper naar smaak toe.

Laat het vocht helemaal op laag vuur inkoken. Als het vocht helemaal opgenomen is door de rondjes, zijn de „coquilles“ klaar.

In de tussentijd kan jij de zeekraal in kokend water geven en ca. 2 – 5 minuten gar koken.

Als beide gerechten klaar zijn, is het tijd, om de boarden mooi op te maken. Ik had ter decoratie gewoon van mijn verse bloemen groene bladen afgesneden, goed afgewassen, en droog gedept šŸ˜‰

EET SMAKKELIJK !!!

Voedingswaarde voor de hele 1 portie ( zonder quinoa ) : 260 C, 11 g KH, 14 g E, 14 g Vet en 14 g Vezel, 0.3 g Suiker

Schreibe einen Kommentar