Turkse Aubergine Schotel

Deze schotel is een heerlijke bijgerecht met  gekookte rijst of gekookte quinoa, of couscous, bulgur …. Omdat ik glutenvrij eet is mijn voorkeur natuurlijk maar voor glutenvrije granen, maar jij kan het naar believen met andere graan gerechten variëren. Een lekker rijstgerecht is : Rijst met Vijgen en Walnoten 

INGREDIËNTEN

2 – 4  porties: ( afhankelijk of als bijgerecht of als hoofdgerecht )

  • 350 g Aubergine
  • 5 – 10 g zout                                                                                               
  • Water
  • 1 Teen Knoflook ( 4 g ) fijn gehakt
  • 1 rode Ui ( 80 g ) grof gehakt
  • 10 ml Olijfolie
  • 80 g Tomatenpuree
  • 100 ml  Water
  • Zout & Peper naar Smaak
  • ( misschien iets extra hete Paprika Poeder, als jij wan pittig houdt )

BEREIDING

Snij de aubergine in kleine blokjes. Doe de blokjes in een kom en giet het water met het zout er overheen, daarmee verdwijnt de bitter smaak van de aubergine. Leg de kom even opzij.

Verhit in een pan de olijfolie en fruit de grof gehakte ui erin. Voeg de fijngehakte knoflook erbij en fruit even mee. Doe de tomatenpuree erbij en roer alles goed door elkaar. Afsluitend giet jij het water er overheen en kruid het met zout & peper naar smaak. Laat de water even opkoken. Als de water opkookt, zet de deksel op de pan en laat de aubergine op een laag vuurtje nog 5 – 8 minuten langzaam pruttelen.

Zet de vuur uit en roer voor het serveren nog een keer goed door. Eet smakelijk 🙂

Voedingswaarde voor de hele gerecht: 273 C, 44.6 g KH, 8 g E, 10.2 g Vet en 18.8 g Vezel

Voedingswaarde voor 1 portie van 4 porties: 68 C, 12 g KH, 2 g E,  2.6 g Vet en 4.7 g Vezel

Schreibe einen Kommentar