MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Rijst met Vijgen en Walnoten

Hoofdgerechten / Bijgerechten Turkish Cuisine Kerstspecial & Feestdagen
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image

INGREDIËNTEN

4 porties:
  • 200 g Basmati Rijst gewassen en uitgelekt
  • 40 g gedroogde Vijgen ( 2 stuks )
  • 1 rode Ui ( 80 g )
  • 10 ml Olijfolie
  • 20 g ongeraden en ongezouten Walnoten
  • 1 g gedroogde Majoraan
  • 1 g verser Muntbladen fijngehakt
  • 1 g Kaneel
  • 2 g Zwarte Peper
  • 4 g Zout of meer naar Smaak
  • 400 ml Water

BEREIDING

Was de rijst even kort onder lopend water en laat uitlekken. Hak de vijgen, de ui en de noten in klein. Verhit in een pan de olijfolie en fruit de ui en de vijgen erin. Naar 1 - 2 minuten vroeg de walnoten ertoe en fruit mee. Voeg de rijst, de droge en verse kruiden, kaneel, zout en peper toe en roer goed door elkaar. Laat de hele mengsel even 1 minuut aan braden. Voeg afsluitend de water en laat even opkoken. Doe dan de deksel over de pan en laat de rijst nu op een laag vuurtje koken, tot de hele vocht is opgenomen. Roer een of twee keer tijdens de koken door, maar niet te vaak !!! Als de kook vocht is opgenomen, zet de kook vuur uit en laat de rijst even kort rusten. Kort voor het serveren roer even goed door en schep de rijst in borden en geniet er lekker van :-) Eet Smakelijk :-) :-) :-)   Voedingswaarde voor de hele gerecht: 1061 C, 190.5 g KH, 19 g E, 24.6 g Vet en 5.6 g Vezel Voedingswaarde voor 1 portie: 265 C, 47.6 g KH, 4.8 g E, 6.2 g Vet en 1.4 g Vezel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten