INGREDIËNTEN
4 porties:
- 200 g Basmati Rijst gewassen en uitgelekt
- 40 g gedroogde Vijgen ( 2 stuks )
- 1 rode Ui ( 80 g )
- 10 ml Olijfolie
- 20 g ongeraden en ongezouten Walnoten
- 1 g gedroogde Majoraan
- 1 g verser Muntbladen fijngehakt
- 1 g Kaneel
- 2 g Zwarte Peper
- 4 g Zout of meer naar Smaak
- 400 ml Water
BEREIDING
Was de rijst even kort onder lopend water en laat uitlekken. Hak de vijgen, de ui en de noten in klein. Verhit in een pan de olijfolie en fruit de ui en de vijgen erin. Naar 1 - 2 minuten vroeg de walnoten ertoe en fruit mee.
Voeg de rijst, de droge en verse kruiden, kaneel, zout en peper toe en roer goed door elkaar. Laat de hele mengsel even 1 minuut aan braden.
Voeg afsluitend de water en laat even opkoken. Doe dan de deksel over de pan en laat de rijst nu op een laag vuurtje koken, tot de hele vocht is opgenomen. Roer een of twee keer tijdens de koken door, maar niet te vaak !!!
Als de kook vocht is opgenomen, zet de kook vuur uit en laat de rijst even kort rusten. Kort voor het serveren roer even goed door en schep de rijst in borden en geniet er lekker van :-) Eet Smakelijk :-) :-) :-)
Voedingswaarde voor de hele gerecht: 1061 C, 190.5 g KH, 19 g E, 24.6 g Vet en 5.6 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 portie: 265 C, 47.6 g KH, 4.8 g E, 6.2 g Vet en 1.4 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *