Sweet Flammkuchen Vegan & Glutenfree

INGREDIËNTEN

4 Porties

  • 50 g Vegan Backprotein van ““Unser Pflänzchen ” of ander meel of Protein Poeder
  • 45 g Sojameel of ander glutenvrij Meel
  • 200 – 250 ml lauwarm Water
  • (optionaal 1 El Olijfolie, maar ik heb deze gewoon weggelaten, om calorieën te besparen;-) )
  • 50 g Unsweeted Soja Yoghurt
  • 30 g Protein met Pudding Smaak of gewoon Pudding Poeder
  • 25 g Erythritol of ander Zoetmiddel of gewoon meer naar Smaak
  • 4 g Kaneel Poeder
  • 100 g Aardbeien of ander Fruit

BEREIDING

Kneed uit de meel , backprotein en water een mooie deeg, doe het in vershoudfolie en laat iets in de koelkast rusten.

Maak een saus van de soja yoghurt, protein pudding, Eryhtritol, en kaneel. Was de aardbeien en verwijder de groene gedeelte. Hiernaar kan jij deze even iets droog deppen en in dunne plakken snijden, of in  2 helften. It is up to you 😉

Verwarm de bakoven op 200 graden ( hete lucht ). Rol de deeg uit so dun als mogelijk; het best meteen op bakpapier. Leg de deeg met de bakpapier op een bak rost.

Besmeer de Flammkuchen met de soja-pudding saus en verdeel de aardbeien erop. Bak de cake gedurende 15 – 20 minuten. Zo word de cake knapperig, en dat is de bedoeling bij Flammkuchen. Als de  cake goud bruin is geworden, haal hem eruit en laat het goed afkoelen. Nu kan je Flammkuchen nog naar wens decoreren en naar je eigen wensen op smaak brengen. Denk hier aan meer verse fruit erop, of met kakao bestrooien, of met kokosrasp, of met gehakte noten, of heerlijk chocolade saus…… The sky is the limit….. 😉

EET SMAKELIJK!!! 

Voedingswaarde voor de hele Flammkuchen (zonder deco) : 573 C, 47.5 g KH, 84.9 g E, 14.5 g Vet en 9.1 g Vezel 

Voedingswaarde voor 1stuk van 4 porties : 143 C, 11.9 g KH, 21.2 g E, 3.6 g Vet en 2.3 g Vezel 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *