MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Flammkuchen Vegan & Glutenfree

Hoofdgerechten / Bijgerechten Gebak Zoet & Hartig
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image
Flammkuchen??? Wat is Flammkuchen? Nou zo, hoe elk land zijn specialiteit heeft, zo komt deze uit Duitsland uit de regio Elsass. De Italianen hebben Pizza, de Turkse hebben Lahmacun (de Turkse pizza), de Spaanse hebben Tortilla, de Nederlanders hebben de pannenkoek..... en ga maar zo door. Dus is Flammkuchen een Duits gerecht, wat meer en meer an populariteit gewinnt en in heel veel restaurants te vinden is. Je kan het net als Pizza of pannenkoek verschillend beleggen van hartig tot zoet.... The sky is the limit :-) Hier is een van mijn creaties:

INGREDIËNTEN

4 - 6 personen ( afhankelijk hoe groot de honger is :-) )
  • 100 g Sojameel of ander glutenfrei meel
  • 100 g Vegan Backprotein van ""Unser Pflänzchen "
  • 50 g gesmak neutraal Soja Protein ( ik naam die van Nutri + ) of ander neutral protein poeder of gewoon meel
  • snufje Zout
  • 350 - 400 ml lauwarm Water
  • ( optionaal 1 El Olijfolie, maar ik heb deze gewoon weggelaten, om iets calorieën te besparen ;-) )
  • 100 ml Soja Cusine Light of ander vegan kook room
  • 100 g Unsweeted Soja Yoghurt
  • 5 g Vegan Backprotein van "Unser Plänzchen" of ander Protein Poeder of Maizena
  • snufje Zout
  • 2 g Pepper of meer
  • 2 g Knoflook Poeder of meer
  • 140 g Prei
  • 120 g Rode Ui
  • 200 g Bimi of Brokkoli
  • 200 g Gerookte Tofu ( ik naam die van Taifun )
  • 12 ml Olijfolie
BEREIDING Kneed uit de meel , backprotein, sojaprotein , zout en water een mooie deeg, doe het in vershoudfolie en laat iets in de koelkast rusten. img-1972-scaled.jpegimg-1973-scaled.jpegimg-1974-scaled.jpegimg-1975-scaled.jpeg In de tussentijd kan de beleg voorbereid worden. Snij de prei in ringen, de ui in heel fijne plakken, en schuur de tofu uitklaar in kleine stukken. img-1977-scaled.jpegimg-1978-scaled.jpegimg-1979-scaled.jpeg Verwarm in een pan de olijfolie en roerbak de tofu en de ui gedurende 5 minuten en voeg ernaar de prei erbij. Laat alles goed bakken, tot de tofu een mooie goud bruine kleur krijgt. img-1980-scaled.jpegimg-1981-scaled.jpegimg-1983-scaled.jpegimg-1984-scaled.jpeg Doe nu de bimi op de roerbak, zet de deksel op de pan en laat de bimi in de hitte van de pan garen. Zet de vuurtje op een laag pitje en naar 10 minuten is de bimi bite gaar. img-1985-scaled.jpegimg-1986-scaled.jpeg Nu komt de saus aan de buurt. Klop in een kom de soja room, de soja kwark/yoghurt, backprotein, en kruiden op en zet opzij. img-1987-scaled.jpegimg-1988-scaled.jpegimg-1989-scaled.jpeg Verhit de bakoven op 200 graden. Haal de deeg uit de koelkast en beleg een bakplaat met de deeg. ( ik geef toe, dat deze stap een zware klus is, om de deeg netjes op de grote van de bakblik uit te rollen. Ik naam een blad bakpapier ter hulp. Als alles niet lukt, maak er 4 kleine pizza schijfjes.) Besmeer nu de deeg met de saus. ( Ik heb helaas de bakpapier vergeten, om van de bakplaat af te halen. Hier of te foto's te zien :-( Zo blijft de deeg iets nat en wordt de flammkuchen niet knapperig, als het hoord !!! Dus GEEN bakpapier gebruiken !!! ) img-1992-scaled.jpegimg-1994-scaled.jpegimg-1993-scaled.jpeg Bestrooi de deeg met de roerbak en maak af met de bimi. img-1995-scaled.jpegimg-1998-scaled.jpegimg-1999-scaled.jpeg Zet de bakplaat in de oven en laat op 200 graden gedurende 10 - 15 minuten cross bakken. Ik hou van heel knapperig, dus heb ik het iets langer gelaten. Met de bakpapier sowieso :-) :-) :-) Dus geen bakpapier gebruiken bij Flammkuchen ;-) Ook ik leer ieder keer weer iets erbij. Nobody is perfekt ;-) Snij de Flammkuchen in 4 tot 6 stukken. Of als je wilt, kan jij nog kleine porties maken als snack en fingerfood bij de volgende borrel hapje ;-) img-2001-scaled.jpegimg-2002-scaled.jpeg EET SMAKELIJK!!!  Voedingswaarde voor de hele bakplaat : 1751 C, 50 g KH, 217.5 g E, 67.4 g Vet en 21.9 g Vezel en 20.9 g Suiker Voedingswaarde voor 1stuk van 6 porties : 292 C, 8.3 g KH, 36.3 g E, 11.2 g Vet en 3.7 g Vezel en 3.5 g Suiker

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten