MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Knolselderij-Rijst Hot'n Delicious

Hoofdgerechten / Bijgerechten
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image

INGREDIËNTEN

2 porties:
  • 1/2 Knolselderij ( ca. 380 g )
  • 80 g Rode Ui
  • 1 grote Winterpeen ( ca. 300 g )
  • 8 g Knoflook
  • 1 g verse Munt Bladjes
  • 100 g Shiitake ( Paddestoelen ) :  ( Shiitake komt uit Japan en wordt heel veel in de Japanse en Chinese Keuken gebruikt. Deze paddestoel  is zeer eiwitrijk en bevat vitamine B en C. Ook is het bloeddruk- en cholesterol verlagend. Shiitake is in de Chinese geneeswijze heel bekend voor zijn genezende kracht .)
  • 10 ml Olijfolie
  • Zout & Peper naar Smaak
  • 1 g gemalen Koriander
  • 1 g gedroogd Basilicum
  • 1 g gedroogd Majoraan
  • naar smaak hete Pul Biber ( uit de Turkse Toko ) of Cayennepeper
( ik hou van mega pittig, dus ik doe er heel veel Pul Biber erin :-) :-) :-) )  

BEREIDING

Schil de knolselderij en snij in tweeën. Bewaar de ene helft gewoon in de koelkast voor een ander gerecht. Snij de ander helft in blokjes. Doe de blokjes in een blender en laat deze fijn malen tot rijstkorrels. img-6119-e1527757189242.jpgimg-6120-e1527757088740.jpg Snij de winterpeen, de ui en de knoflook in blokjes. Verhit in een pan de olijflie en fruit de ui en de peen erin en roer goed door, ( gedurende 5 minuten ) Voeg nu de shiitake en de knoflook erbij en roerbak deze mee ( gedurende 2 minuten ) img-6121-e1527757172804.jpgimg-6122-e1527757156192.jpg Voeg de kruiden, zout & peper erbij en roer alles goed door elkaar. Voeg nu de knolselderij-rijst erbij, roer alles goed door elkaar, voeg nog de klein gehakt munt erbij, roer nog eenkeer goed door en zet de deksel op de pan. Draai de vuur op de laagste stand en laat het geheel gedurende 10 minuten langzaam stomen ( koken ). img-6125-e1527757105705.jpgimg-6127-e1527757071838.jpgimg-6123-e1527757139386.jpgimg-6124-e1527757120335.jpg Er hoef geen water erin, omdat de kookvocht voldoende is, roer af en toe goed door, daarmee de rijst niet op de bodem van de pan plakt. Als de 10 minuten voorbij zij, zet de vuur uit en laat de rijst even nog rusten. Serveer deze met een heerlijk sla of tofu of wrap. Je vraagt zeker nu, hmmm???? wrap?????? "rijst" in wrap????? ..... :-) ;-) ;-) Smaken verschillen ;-) Omdat het niet echt rijst is, maar puur groente, is deze "rijst" toch heerlijk als warme vulling in een wrap ;-) EET SMAKELIJK!!!    Voedingswaarde voor 2 porties : 562 C, 76.9 g KH, 37.4 g E, 13.6 g Vet en 18.3 g Vezel Voedingswaarde voor 1 portie: 281 C, 38.5 g KH, 18.7 g E, 6.8 g Vet en 9.2 g Vezel   

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten