Sushi met Kool en Kikkererwten

Vegan Sushi bestaat al natuurlijk πŸ˜‰ Want de maki roll met komkommer of avocado is al vegan, niks mis mee πŸ˜‰ Maar ik ben graag nog altijd aan het experimenteren met andere alternatieven. Want ik wil niet, dat het zaai wordt πŸ˜‰ Ik hou van verschillende variaties en verschillende smaken… Dus weer even de koelkast en voorraadkast naar resten doorzoekt en hier is die dan…. een nieuwe variatie van de sushi πŸ˜‰

INGREDIΓ‹NTEN

2 porties:

voor de “rijst”-vervanger:

  • 220 g Rode Kool Bladen
  • 240 g gekookte Kikkererwten uit glazen Pot of zelf gekookt
  • 20 ml Citroensap
  • 10 ml Olijfolie
  • 2 g Komijn Poeder
  • 2 g Pittige Paprika Poeder
  • 4 g Zout

 

  • 2 Nori Velllen
  • voor de vulling: ik naam hier 60 g Komkommer maar kan ook naar believen of naar Smaak iets anders ( Avocado, Paprik, Wortel…)
  • Iets Sesamzaden voor de deco

BEREIDING

Snij de kool bladen in heel fijne kleine repen, was ze goed af en laat uitlekken. Was de kikkererwten en laat ook goed uitlekken. Doe de kool repen en de kikkererwten in een kom en voeg de rest van de ingrediΓ«nten erbij. Kneed alles per hand, tot de kikkererwten goed “pureert” zijn.

Snij de groenten naar wens voor. ( Ik gebruikte bij deze recept komkommer. Dus heb ik deze in ca. 10 cm lange repen gesneden en 2 naast elkaar gelegd. ) Als jij nog niet fit bent in sushi maken, zijn er heel veel handig filmpjes op internet. Om mooie rollen de draaien is een sushi mat van voordeel, maar omdat ik er inmiddels heel handig ben geworden πŸ™‚ gebruik ik er geen meer.

Leg een nori vel met de glanzende kant naar benedenΒ op het houtenΒ matje of op vershoudfolie…..Bedek de onderste 2/3 van het nori vel met de kool-kikkererwten-vulling en druk dit stevig aan.Verdeel hierover een reep komkommer of avocado….Ik naam hier 2 repen komkommer. Rol met behulp van het matje, van onder naar boven, de nori vel strak op. Bestrijk de uiteinde van het nori vel met een beetje water zodat het goed aan elkaar plakt. Leg de sushi rollen op een bord en laat even in de koelkast rusten.

Snij de sushi rollen met een scherp mes in typische maki sushi porties. Uit een rol snij jij makkelijk 8 stukken. Dien op mooie borden en strooi er iets sesamzaadjes erop. Ik eet mijn sushi altijd met Tamari en Wasabi, omdat dit een heerlijke combinatie is πŸ˜‰ Eet smakelijk πŸ™‚

Voedingswaarde voor 1 sushi rol van 8Β maki’ s:Β 247 C, 26.8 g KH, 12.5 g E, 8.8 g Vet en 10.4 g Vezel

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *