MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Pruimentaart

Gebak Zoet & Hartig
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image

INGREDIËNTEN

24 porties = 1 bakplaat:
  • 300 ml Sojamelk Unsweeted
  • 20 ml Citroensap
  • 400 g Zijden Tofu
  • 200 g gesmolten Kokosolie
  • 300 g Erythritol
  • 2 g Vanille Extract
  • 570 Havermeel
  • 12 g Wijnsteen Bakpoeder ( of gewone bakpoeder )
  • 1 kg grote Pruimen

BEREIDING

Was de pruimen en snij in tweeën. Hal de pitten eruit, snij nog een keer in tweeën en zet de pruimen bij zij. Verwarm de bakoven op 140 graden. Laat de Zijden tofu goed uitlekken. Roer de citroensap goed door de Sojamelk en zet deze ook bij zij. Vermeng de droge ingrediënten met elkaar en voeg de rest van de ingrediënten erbij en mix goed met elkaar tot een smeuïge deeg. Giet de deeg op een met bakpapier bekleed bakplaat.   Leg de pruimen naast elkaar op de deeg, het is beter, als jij de pruimen iets in de deeg induwt. Zet de bakplaat in de bakoven en laat de taart gedurende 45 minuten in de bakoven. Als de taart klaar is, haal de bakplaat uit de oven en laat de taart op de bakplaat afkoelen. Als de tart is afgekoeld, is die klaar, om lekker van te genieten ;-) Jij kan deze in zoveel stukken snijden, in hoeveel jij wilt.... Ik maak eer 24 stukken van... :-) img-3528.jpgimg-3532.jpgimg-3531.jpg Voedingswaarde voor de bakplaat: 4670 C, 801.2 g KH, 98.9 g E, 255 g Vet en 15.1 g Vezel Voedingswaarde voor 1 portie van 24 stukken: 195 C, 33.4 g KH, 4.1 g E, 10.6 g Vet en 0.6 g Vezel  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten