INGREDIËNTEN
24 porties = 1 bakplaat:
- 300 ml Sojamelk Unsweeted
- 20 ml Citroensap
- 400 g Zijden Tofu
- 200 g gesmolten Kokosolie
- 300 g Erythritol
- 2 g Vanille Extract
- 570 Havermeel
- 12 g Wijnsteen Bakpoeder ( of gewone bakpoeder )
- 1 kg grote Pruimen
BEREIDING
Was de pruimen en snij in tweeën. Hal de pitten eruit, snij nog een keer in tweeën en zet de pruimen bij zij.
Verwarm de bakoven op 140 graden. Laat de Zijden tofu goed uitlekken. Roer de citroensap goed door de Sojamelk en zet deze ook bij zij. Vermeng de droge ingrediënten met elkaar en voeg de rest van de ingrediënten erbij en mix goed met elkaar tot een smeuïge deeg. Giet de deeg op een met bakpapier bekleed bakplaat.
Leg de pruimen naast elkaar op de deeg, het is beter, als jij de pruimen iets in de deeg induwt.
Zet de bakplaat in de bakoven en laat de taart gedurende 45 minuten in de bakoven. Als de taart klaar is, haal de bakplaat uit de oven en laat de taart op de bakplaat afkoelen. Als de tart is afgekoeld, is die klaar, om lekker van te genieten ;-) Jij kan deze in zoveel stukken snijden, in hoeveel jij wilt.... Ik maak eer 24 stukken van... :-)
Voedingswaarde voor de bakplaat: 4670 C, 801.2 g KH, 98.9 g E, 255 g Vet en 15.1 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 portie van 24 stukken: 195 C, 33.4 g KH, 4.1 g E, 10.6 g Vet en 0.6 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *