INGREDIËNTEN
8 Stuks = 2 Porties
- 250 g grote Kastanje Champignons
- 1 dunne Prei ( naar het schoonmaken blijven er ca. 100 g erover )
- 50 g Wortel
- 15 ml Olijfolie
- Zout & Peper naar Smaak
- 1 g Kerriepoeder
- 50 ml Water
- 2 g Edelgistvlokken
BEREIDING
Verwarm de bakoven op 180 graden. Maak de champignons goed schoon en verwijder de steeltjes, en hak de steeltjes heel fijn.
Verwijder de wortel en de groene gedeelte van de prei en snij in heel kleine blokjes.
Schil de woltel en snij deze ook in kleine fijne blokjes. Verwarm in een pan de olijfolie en voeg de steeltjes, de prei en wortel erbij en roerbak alles goed.
Breng op smaak met zout, peper en kerrie. Roer alles goed door elkaar, giet er 50 ml water erbij, zet een deksel op de pan en laat de groente op een laag vuurtje roerbakken.
Laat de groente iets afkoelen. Neem een theelepel en vul de champignons een bij een met de groente vulling. Zet de gevulde champignons in een oven schaal en doe op elke champignon iets van de edelgistvlokken erop.
Doe de ovenschaal op een bakrooster in het midden van de bakoven en laat gedurende 20 - 25 minuten bakken. Haal de ovenschaal uit de bakoven, en dien de gevulde champignons naar wens misschien met een sausje of een dip.
EET SMAKELIJK !!!
Voedingswaarde voor het hele gerecht : 144 C, 11.1 g KH, 8.8 g E, 16.6 g Vet en 4.1 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 stuk van 8 : 18 C, 1.4 g KH, 1.1 g E, 2.1g Vet en 0.5 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *