MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Spinazie-Wortel-Soep

Soepen
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image

INGREDIËNTEN

2 porties:
  • 140 g Wortel
  • 150 g Spinazie diepvries
  • 1 groteTeen Knoflook ( 5 g )
  • 2 cm verse Gember ( 6 g )
  • 1 hele Rode Chili Peper
  • Zout & Peper naar Smaak
  • 5 verse Muntblaadjes ( 2 g )

BEREIDING

Schil de wortel en snij in kleine blokjes. Doe de wortel met de rest van de ingrediënten, behalve de muntbladen, in een pan. Giet zoveel water er overheen, tot de groente onder water staat. Laat het water even opkoken, zet de deksel op en laat op een laag vuurtje gedurende 30 -35 minuten zachtjes pruttelen. Haal nu de Chili Peper eruit en pureer de soep met een pureer stafje. Hak de munt blaadjes heel fijn en roer door de soep. Dien lekker warm op en geniet ervan ;-) Voedingswaarde voor de hele soep: 115 C, 22.3 g KH, 7.7 g E, 1.6 g Vet en 8.8 g Vezel  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten