INGREDIËNTEN
4 porties:
- 250 g Paddestoelen Melange ( Oesterzwammen, Shiitake, Kastanjechampignons,....)
- 200 g gekookt Kastanjes
- 1 Rode Ui ( ca. 40 g )
- 1 Knoflook Teen ( ca. 4 g )
- 8 ml Olijfolie
- 150 g klein gesneden Wortel
- 150 ml Rode Wijn
- 1 Blokje Vegan Groente Bouillon
- 300 ml Water
- 15 ml Tamari ( of Soja Saus )
- 10 ml Dadel Stroop
- 2 g Vegabin ( dit is een plantaardig Bindmiddel, je kan ook 1 EL glutenvrij meel nemen )
- snufje Rozemarijn & Tijm
- Zout & Peper naar Smaak
BEREIDING
Was de paddestoelen en dep deze goed droog. Snij de paddestoelen grof. Schil de ui en de knoflook, snij alle bij in fijne strepen. Schil de wortel en snij in kleine fijne blokjes. Als het nodig is, kan jij de kastanje ook iets kleiner snijden.
Verhit in een pan de olijfolie en fruit de ui iets erin. Voeg iets later de wortel, de paddestoelen en de kastanje erbij en fruit alles goed, tot deze een mooie bruine kleur krijgen.
Geef de knoflook nu erbij en laat deze even ook mee fruiten. Blus het geheel af met de wijn, de soja saus en dadel stroop.
Voeg nu de bouillon blokje, de water, Zout & Peper, kruiden, de vegabin toe, roer goed door en laat even koken.
Draai het vuurtje op een laag pitje, zet de deksel op de pan en laat de Ragout gedurende 20 - 30 minuten heel zacht pruttelen. Dien dit gerecht als bijgerecht ;-) het past heerlijk bij rijst, pasta, puree.
EET SMAKKELIJK !!!
Voedingswaarde voor de hele Ragout: 828 C, 136.8 g KH, 15.2 g E, 11.5 g Vet en 6.1 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 portie: 207 C, 34.2 g KH, 3.8 g E, 2.9 g Vet en 1.5 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *