INGREDIËNTEN
12 porties:
- 80 g Ruwe Cashew Noten ( 1 nacht in water ingeweekt )
- 30 g Kokosolie
- 60 g Agave Siroop ( of ander Zoetmiddel )
- 65 g Kokosmelk ( Alpro )
- 60 g Blauwe Bessen
- 10 g Kokosrasp
voor de Choco-Saus:
- 50 g Cacaoboter
- 20 g Agave Siroop ( of ander Zoetmiddel )
- 30 g Rauw Cacaopoeder
BEREIDING
Laat de Cashew Noten over nacht in water inweken. Giet de volgende dag de water af en laat goed uitlekken. Doe alle ingrediënten in een blender en laat goed met elkaar mixen tot een smeuïg mengsel. Schep deze in een vorm voor ijs-blokjes en prik in elk blokje een ijs-stokje of pop-stiks erin.
Doe de vorm in de diepvries en laat minimaal 1 uur in de vriezer rusten. Voor de saus laat jij de cacaoboter met de agave siroop samen in een pan op een laag vuurtje smelten. Voeg als laats de cacaopoeder toe. De cacao wordt soms te bitter en klonterig.
Haal de ijs-bonbons uit de diepvries en haal deze 1 minuut later voorzichtig uit de vorm en duik in de choco saus. Doe dit een bij een met elke ijs-bonbon. Zet de ijs-bonbons op een met alufolie bekleed bord en laat in de koelkast nog opstijven.
Serveer met iets extra koud fruit :-) of doe de ijs-bonbons voorzichtig in een vries-zakje en bewaar in de diepvries. So heb jij altijd een "mini magnum" in huis :-) als jij die zo lang kan weerstaan :-D :-D
Voedingswaarde voor 12 stuks: 1646 C, 88.9 g KH, 25.7 g E, 133.7 g Vet en 17.5 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 stuk: 137.1 C, 7.4 g KH, 2.1 g E, 11.1 g Vet en 1.5 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *