MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Vegan "Hühnerfrikassee"

Hoofdgerechten / Bijgerechten
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image
Hühnerfrikassee is een classic typisch Duits gerecht. Toen ik nog niet veganist was, at ik het heel graag, maar nu waar ik veganist ben, heb ik dit gerecht vermeden, omdat de hoofd ingrediënt "Huhn" is, wat betekende, dat dat kip is. Ik dacht, ik doe eens gek en probeer dit gerecht met soja vlokken. En ja hoor, het lukte en dat gekke is nog eens, dat het verrukkelijk smaakte :-) :-)

INGREDIËNTEN

2  porties:
  • 65 g  Soja Vlokken
  • 50 g Wortel
  • 1 Ui ( 50 g )
  • 100 g Champignons
  • 15 ml Olijfolie
  • 50 g diepvries Erwten ( ontdooit )
  • 150 g gekookte Asperges ( ik had van voor dag nog Asperges over, maar jij kan ook Asperges uit glazen pot nemen )
  • 1/2 Blokje Groente Bouillon
  • 100 ml Soja Cuisine light
  • 150 ml Water
  • Zout en iets meer Zwarte Peper
als bijgerecht ca. 60 g Rijst per persoon

BEREIDING

Laat de soja vlokken met de bouillon blokje in heet water inweken. img-2339.jpgimg-2340.jpg Laat de erwten ontdooien. Schil de wortel en snij deze net als de ui in kleine blokjes. Was de champignons goed af en snij deze in plakken. Fruit nu in een pan de ui, de wortel en de champignons in de olijfolie. Als de vocht is goed opgenomen van de groente, doe de soja vlokken erbij en laat goed mee bakken, tot ook hier de vocht eruit is, en de soja vlokken goud bruin van kleur geworden zijn. Doe nu de soja cuisine, de water en de erwten toe en laat even kort opkoken. Nu voeg jij als laste de asperge toe en roer nu alles voorzichtig door. Voeg nu zout & peper toe, laat even heel kort op laat vuurtje 1 - 2 minuten pruttelen. En klaar is dat gerecht. Nu kan jij de rijst naar aanleiding op de verpakking voorbereiden en de Vegane "Hühnerfrikassee" ermee opdienen en serveren . Eet smakelijk :-) img-2352.jpgimg-2355.jpg   Voedingswaarde zonder rijst voor hele recept: 641 C, 45 g KH, 37.2 g E, 37.8 g Vet en 17.6 Vezel  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten