Deze cheese cake recept is een basis recept, dat ik ooit op vakantie van een kok heb gekregen, naar dat hij deze speciaal voor mij had gemaakt :-D :-D :-D Ik zeg, durf te vragen :-D :!: :!: :!:
Ik heb deze iets verandert ivm. mijn allergieën en intoleranties. En hij had deze met perzik gemaakt en ik heb het lekker met aardbeien gemaakt, omdat momenteel de seizoen van Hollandse aardbeien is :-) Yummi :-) Dus kies jouw eigen favoriete fruit of doe iets cacao erin of koffie, of citroen schil met citroensap.... Voor de fantasie zijn geen grenzen..... Make your own cake :-)
INGREDIËNTEN
12 porties:
Voor de bodem:
- 80 g ongebrand en ongezouten Walnoten
- 80 g ongebrand en ongezouten Pecan Noten ( of andere Noten naar smaak )
- 35 g Honing of Agave Siroop ( of ander Zoetmiddel )
- 10 ml Kokosolie ( gesmolten )
- 10 g Cacao Boter ( gesmolten )
- 30 ml Citroensap
- mini snuifje Zout
Voor de Cheese Laagje:
- 300 g Cashew Noten ( 2,5 uur van tevoren in water ingeweekt en goed uitgelekt )
- 30 ml Kokosolie ( gesmolten )
- 40 g Cacao Boter ( gesmolten )
- 30 ml Citroensap
- 25 ml Honing of Agavesiroop
200 g Aardbeien + 6 extra Aardbeien voor deco ( of Fruit naar smaak)
BEREIDING
Bereid eerst de bodem, indien je eerst de kokosolie en de cacao boter in een pannetje of laag vuur laat smelten, niet te heet !!! Hier naar alle ingrediënten in een keukenmachine goed laten mixen, tot een plakkerig mengsel is ontstaan.
Bekleed een spring vorm ( 18 cm doorsnee ) met folie, zo is die later makkelijker los te krijgen.
Verdeel de mengsel plat in de vorm en zet de vorm in de vriezer.
In de tussentijd kan jij nu de cheese laagje maken. Hiervoor laat je ook eerst de kokosolie en de cacaoboter in een pannetje smelten. Was de de geweekte Cashew Noten en laat goed uitlekken. De noten hoeven niet helemaal droog te zijn, ze mogen nog iets nat zijn. Nu kan jij weer alle ingrediënten zamen in de keukenmachine goed laten mixen, tot jij een super smeuïge mengsel hebt.
Snij de helft van de aardbeien in heel kleine stuken en de andere helft in mooie plakken. De kleine stukken vermeng je met de cheese mengsel
en roer deze voorzichtig er doorheen. Nu haal je de bodem uit de vriezer en belegt deze met de aardbei plakken.
Uiteindelijk strijk je de cheese laagje nu over de bodem en de aardbeien en zet de cake terug in de vriezer en laat deze minimaal 2,5 uur in de vriezer opstijven.
Haal de cake voor het serveren 2 uur van tevoren uit de vriezer en laat in de koelkast rusten. Kort voor het serveren kan jij met de extra aardbeien, iets kokosrasp en cacao decoreren. Maar dat is natuurlijk afhankelijk, wat jij lekker vind. Smaken verschillen, dus make your own twist, en pimp jouw cake op jouw eigen wens.... Iedereen, die deze cake hebt geprobeert, at meteen een tweede stukje.... Oh my God, this is a sooooooooooo delicious cake :!: :!: :!:
Voedingswaarde voor 1 stuk van 12 stukken: 329 C, 11.2 g KH, 7.1 g E, 29 g Vet en 1.6 g Vezel
Tip: Laat je niet schrikken, dat 1 stukje bijna 30 g vet heeft, dit zijn goede onverzadigde gezonde vetten !!!
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *