Rabarber was vroeger meer een geneesmiddel als voeding, omdat rabarber een laxerende werking heeft. Rabarber is een groente, wat rijk is aan Vitaminen en aan mineralen. Rabarber bevat
Vitamine A,
B-Vitamine,
Vitamine C en
Vitamine K. Aan mineralen is rabarber rijk aan Magnesium, Kalium, Calcium en Ijzer.
INGREDIËNTEN
4 - 6 porties:
- 950 - 1000 g Rabarber ( geschild en schoon gemaakt )
- 60 g Agave Siroop ( of meer naar smaak, of ander Zoetmiddel )
- 25 ml Citroensap
- 1 g Vanille Extract
- 300 g Aardbeien
- 2 g Xanthaan of ander Bindmiddel
BEREIDING
Was de rabarber schoon, snij de einden af, en schil als nodig. Snij deze in 4 - 6 lange stukken. Doe de rabarber in een pan met iets citroensap, met Agave Siroop, Vanille Extract en laat op een laag vuurtje met gesloten deksel langzaam pruttelen, tot de rabarber gaar is (net op de foto)
Zet nu het vuurtje uit, doe de bindmiddel in, roer heel goed door, tot alles goed gebonden is. Voeg nu de aardbeien bij en roer voorzichtig doorheen, zodat de aardbeien "heel" blijven.
Laat de compote iets afkoelen en doe ze dan in schaaltjes of wek potten.
Laat in de koelkast opstijven en afkoelen. Eet Smakelijk :-)
Voedingswaarde voor 5 porties: 475 C, 107 g KH, 10.8 g E, 2 g Vet en 26.2 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 portie: 95 C, 21.4 g KH, 2.2 g E, 0.4 g Vet en 5.2 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *