MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Rabarber-Aardbei-Compote

Desserts
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image
Rabarber was vroeger meer een geneesmiddel als voeding, omdat rabarber een laxerende werking heeft. Rabarber is een groente, wat rijk is aan Vitaminen en aan mineralen. Rabarber bevat Vitamine A, B-Vitamine, Vitamine C en Vitamine K. Aan mineralen is rabarber rijk aan Magnesium, Kalium, Calcium en Ijzer.

INGREDIËNTEN

4 - 6 porties:
  • 950 - 1000 g Rabarber ( geschild en schoon gemaakt )
  • 60 g Agave Siroop ( of meer naar smaak, of ander Zoetmiddel )
  • 25 ml Citroensap
  • 1 g Vanille Extract
  • 300 g Aardbeien
  • 2 g Xanthaan of ander Bindmiddel

BEREIDING

Was de rabarber schoon, snij de einden af, en schil als nodig. Snij deze in 4 - 6 lange stukken. Doe de rabarber in een pan met iets citroensap, met Agave Siroop, Vanille Extract en laat op een laag vuurtje met gesloten deksel langzaam pruttelen, tot de rabarber gaar is (net op de foto) Zet nu het vuurtje uit, doe de bindmiddel in, roer heel goed door, tot alles goed gebonden is. Voeg nu de aardbeien bij en roer voorzichtig doorheen, zodat de aardbeien "heel" blijven. Laat de compote iets afkoelen en doe ze dan in schaaltjes of wek potten. img-2522.jpgimg-2523.jpg Laat in de koelkast opstijven en afkoelen. Eet Smakelijk :-) Voedingswaarde voor 5 porties: 475 C, 107 g KH, 10.8 g E, 2 g Vet en 26.2 g Vezel  Voedingswaarde voor 1 portie: 95 C, 21.4 g KH, 2.2 g E, 0.4 g Vet en 5.2 g Vezel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten