INGREDIËNTEN
ca. 12 - 16 stukjes ( afhankelijk hoe groot je de stukken wilt maken ;-) )
Ik heb voor de deeg de zelfde ingrediënten genomen, als voor mijn
spiegel-ei-cake ( trouwens voor pasen weer een heerlijk idee ;-) )
- 400 g glutenvrij Bakmeel van Schär Mix C
- 150 g glutenvrij Havermeel
- 180 g Erythritol ( of ander Zoetmiddel naar Smaak )
- 1 g Vanille Poeder
- 10 g Wijnsteen Bakpoeder of ander Bakpoeder
- 5 g Baking Soda
- snufje Zout
- 100 ml Citroensap uit Fles of ver geperst
- 170 g Gesmolten Kokosolie zonder Smaak
- 280 ml koud Spa Rood ( dit is heel belangrijk, omdat de gas ervoor zorgt, dat de cake luchtig wordt )
Voor de "Mascarpone" Beslag:
- 400 g Seidentofu
- 400 g Soja Kwark van Provamel zonder Suiker ( naar Smaak met toegevoegd Suiker )
- 150 g Agave Stroop ( of ander Zoetmiddel naar Smaak )
- 2 g Vanille Poeder
- 8 El = 70 ml Citroensap
- 12 g Johannisbroodpitmeel of Agar Agar ( of ander Bindmiddel naar Smaak )
Voor de cake, naar dat deze afgekoeld is:
- 40 ml Rum
- 4 - 6 Espressi = 200 - 300 ml
4 g Raw Cacao
BEREIDING
Haal de zeiden tofu uit zijn verpakking en laat alvast in een afgiet met keukendoekje uitlekken.
Verwarm de bakoven op 180 graden (
GEEN HETELUHCT ). Doe alle droge ingrediënten in een kom en roer alles goed door elkaar. Klop in een andere kom de citroensap, gesmolten kokosolie en de spa rood op.
Giet nu de watermengsel over de droge ingrediënten en klop alles goed met elkaar op tot een "Biscuitdeeg".
Neem een vierkante bakblik of een ronde bakblik. Jij kan zelf bepalen, welke vorm jij voor jouw cake wilt gebruiken. Ik heb een normale bakoven blik genomen. Doe op de bakvorm, die jou gebruikt, bakpapier en verdeel de biscuitdeeg hierover. Bak de cake gedurende 25 - 30 minuten en laat goed afkoelen.
Snij de cake in die vorm, in die jij jouw tiramisu wilt opdienen. Je kan de deeg ook in glazen opdienen, dus snij er cirkels eruit van de biscuit deeg, in die maat van jouw glazen, of dessertglazen. Ik heb een ander bakblik genomen en hiernaar de vorm uitgesneden.
Bereid nu de "Mascarpone" beslag. Doe alle ingrediënten in een kom en mix alles goed door elkaar en zet even op zij.
Maak nu 4 espressi en giet de rum erbij en roer goed door. Giet nu de warme rum-espressi over de biscuit. En wees niet spaarzaam ;-) De biscuit zuigt de vocht net als een spons ;-)
Als de espresso goed is opgenomen door de biscuit, is het nu aan tijd, om de "Mascarpone" erover heen te verdelen.
Herhaal nu de laatste stappen. Doe weer een laag biscuit, een laag rum-espressi en een laag "Mascarpone". Als afsluiting besprenkel je de tiramisu met de cacao. Doe de Tiramisu in de koelkast, daarmee deze tot het serveren opstijven kan. Hoe langer, hoe beter. Het best, je maakt de tiramisu een dag eerder of minimaal 8 uur van tevoren.
Ik had nog biscuit over en heb apart nog een mini tiramisu met aardbeien gemaakt. ( 3 Porties )
EET SMAKELIJK!!!
Voedingswaarde voor het hele Tiramisu (in mijn geval 16 stukken) : 4645 C, 751.4 g KH, 70 g E, 209.3 g Vet en 26 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 stuk Tiramisu ( ca. 150 -170 g ) van 16 stukken: 290 C, 47 g KH, 4.4 g E, 13.1 g Vet en 1.6 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *