Spiegel-Ei-Cake

De perfecte Paas Cake !!!

Deze cake heb ik ooit op mijn school tijden geleerd. Een meestudent had deze cake als traktatie voor haar verjaardag meegenomen en ik wilde toen meteen het recept hebben. Ik heb deze dan ook vaak gebakken, maar de originele recept van de cake bodem was met opgeklopte eieren en gewone meel…..Dus heb nu even weer een proef draai gemaakt, om deze recept compleet vegan en glutenvrij te maken. Wow !!! Wat ben ik trots op me eigen 🙂 met een keer is mij deze heerlijke cake gelukt en die wil jullie niet voor onthouden 😉

 

INGREDIËNTEN

25 porties:

  • 450 g Universal Bakmix-Meel
  • 100 g glutenvrij Havermeel
  • 180 g Erythritol ( of meer of andere Zoetmiddel )
  • 1 g Vanille Poeder
  • 10 g Wijnsteen Bakpoeder
  • 5 g Baking Soda
  • snufje Zout
  • 100 ml Citroensap uit Fles ( of vers geperst )
  • 170 g gesmolten Kokosolie
  • 280 ml koud Spa Rood ( dit is heel belangrijk, omdat de gas ervoor zorgt, dat de cake luchtig wordt )

voor de „ei-geel“ beleg: 25 stuks Abrikozen uit Blik ( ca. 385 g ) in eigen sap met weinig suiker

voor de „eiwit“ beleg:

  • 400 g Soja Yoghurt Vanille ( Provamel )
  • 100 g Soja Kwark ( Provamel )
  • 8 g Agar Agar ( of Arrowroot Poeder )
  • Sap van de Abrikozen + Water = 330 ml
  • 5 g Agar Agar ( of Arrowroot Poeder )

 

BEREIDING

Giet de Abrikozen af, maar vang de sap op. Deze is nog later nodig.

Verwarm de bakoven op 180 Graden ( geen hetelucht ) . Doe alle droge ingrediënten in een kom en vermeng alles goed door elkaar.

Vermeng in een ander kom de gesmolten kokosolie, citroensap en de koude spa rood goed met elkaar.

Voeg de droge ingrediënten nu bij de natte ingrediënten en verroer deze snel met elkaar tot een glad maar zacht deeg.

 

Giet de deeg in een met bakpapier belegd bakblik, en verdeel de deeg egaal, zodat die overall de zelfde hoogde heeft.

Bak de cake nu gedurende 25 – 30 minuten en maak de priktest met een saté stokje, of de deeg goed droog is. Haal de cake uit de bakoven en laat deze goed 1 uur afkoelen.

Giet de vanille yoghurt met de kwark en de Agar Agar in een blender en mix alles tot een egaal glad mengsel ( wie meer van zoet houdt, kan nog iets zoetmiddel toevoegen )

Besmeer nu de cake met de yoghurt creme, zodat de cake overall bedekt is.

Verdeel nu de abrikozen op de yoghurt creme ( ik heb 5 in de lengte en 5 in de breedte verdeelt ), en laat de crème met de abrikozen goed opstijven. Laat de cake ca. 30 minuten rusten.

Giet de sap van de abrikozen, iets water en de Agar Agar in een pan. ( Als je van zoet houdt, voeg er nog iets aan zoetmiddel toe, maa ik vind de sap van de abrikozen al zoet genoeg. Maar smaken verschillen…..) En laat deze even roerend opkoken.

Laat de pan goed afkoelen, zodat jij net jouw vinger in de mengsel niet verbrand. Giet deze mengsel dan voorzichtig over de abrikozen, tot de hele cace ermee bedekt is. Laat de cake nu goed afkoelen. Snij de cake en serveer met nog iets met vanille yoghurt erbij , als jij wilt, of met chocolade hasjes, of chocolade eieren……

 

EET SMAKELIJK!!! 

 

Voedingswaarde voor de hele cake : 3806 C, 650 g KH, 51 g E, 184 g Vet en 23 g Vezel

Voedingswaarde voor 1 portie van 25 stuks : 152 C, 26 g KH, 2 g E, 7 g Vet en 0.9 g Vezel 

 

Schreibe einen Kommentar