INGREDIËNTEN
12 stuk:
- 250 g Tofu Naturel
- 500 g Soja Yoghurt zonder Suiker
- 90 g Pinda Meel ( als jij deze niet hebt, kan jij ook amandel meel nemen, maar de pinda smaak geeft deze muffins een bijzondere smaak ;-) )
- 50 g Erythritol ( of meer en of ander Zoetmiddel )
- 20 g Psylliumvezels
- 6 g Wijnsteen Bakpoeder ( of gewone Bakpoeder )
- snuifje Zout
- 100 g Bramen
voor de glazuur:
- 60 g Erythritol
- Sap van 1/2 Zitrone ( 20 ml )
BEREIDING
Verwarm de bakoven op 175 graden. Doe alle ingrediënten ( behalve de bramen ) in een goede keukenmachine en laat goed mixen tot een smeuïge deeg.
Doe de deeg in een kom en roer de gewassen bramen erbij en roer goed door, zodat de bramen goed verdeeld zijn. Doe de deeg met hulp van een lepel in silicone muffin vormpjes. Ik deed per vormpje 1,5 eetlepel van de deeg. Zet de muffin vormpjes op een bak rooster.
Doe de bak rooster in de bakoven en laat de muffins 30 - 35 minuten in de bakoven. De muffins zijn van binnen nog heel zacht, als zij net uit de bakoven eruit komen. Dus laat de muffins goed afkoelen.
Doe voor de glazuur de erythritol met de citroensap in een pan en laat smelten. Schep op elke muffin 1 goede eetlepel van de glazuur en laat goed afkoelen. Ik zeg, lekker smullen ;-) :-)
Tip: proef de deeg, voor dat jij deze in de vormpjes vult. Als jij deze niet zoet genoeg vind, voeg er nog extra zoetmiddel bij.
Smaken verschillen !!! Ik zelf laat de glazuur weg, omdat ik dat te zoet vind ;-)
Voedingswaarde voor 12 stukken zonder glazuur: 988 C, 109.5 g KH, 94.6 g E, 38.5 g Vet en 39.3 g Vezel
Voedingswaarde voor 12 stukken met glazuur: 992 C, 170.3 g KH, 94.7 g E, 38.6 g Vet en 39.4 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 muffin zonder glazuur: 82 C, 9.1 g KH, 7.9 g E, 3.2 g Vet en 3.2 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 muffin met glazuur: 83 C, 14.2 g KH, 7.9 g E, 3.2 g Vet en 3.3 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *