MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Vegan Paté ( Vegan "Smeer Worst" )

Dips & Spreads
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image

INGREDIËNTEN

ca. 350 gram =
  • 240 g Kidneybonen ( uitgelekt ) uit Blik
  • 200 g gerookt Tofu
  • 100 g Rode ui ( geschild )
  • 20 g Mosterd
  • 15 ml Olijfolie
  • 20 ml Water
  • 1 g gedroogd Oregano
  • 1 g gedroogd Majoran
  • 1 g gedroogd Italiaanse Kruiden
  • Zout & Peper naar Smaak
BEREIDING Giet de kidneybonen in een afgiet en spoel deze goed onder lopend water af. Laat deze goed uitlekken. Haal de tofu uit zijn verpakking eruit. Dep deze met een keukenpapier droog en snij in grote blokken. Schil de ui en snij in grove stukken. Vermeng alle ingrediënten in een blender en laat alles goed met elkaar mixen tot een paté. img-1935-scaled.jpegimg-1936-scaled.jpegimg-1937-scaled.jpeg Schep de Pate in een luchtdichte pot en bewaar het in de koelkast. Je kan de pate heerlijk op je brood smeren, maar je kan het ook als dip voor je groente stiks gebruiken en nuttigen. img-1940-scaled.jpegimg-1941-scaled.jpegimg-1943.jpeg EET SMAKELIJK!!!  Voedingswaarde voor 350 g ( 1 Pot ) : 730 C, 51.1 g KH, 52.9 g E, 34.9 g Vet en 15.1 g Vezel  Voedingswaarde voor 1 TL = 10 g : 21 C, 1.5 g KH, 1.5 g E, 1 g Vet en 0.4 g Vezel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten