Spinazie heeft veel Mineralen net als
B-Vitaminen, vooral
B-Carroteenen en
Vitamine C. Ook bevat Spinazie Eiwitten, helaas niet zo veel, als dat wij van Popeye-Tekenfilmen kennen, dat wij meteen spierballen van krijgen. Spinazie is ook een ijzer rijk groente. Spinazie werd of wordt als genezende plant gebruikt. De plant van de spinazie werkt tegen winderigheid en de zaden werken laxerend. Spinazie was een goed werkend middel tegen nierstenen. De bladen worden tegen korts gebruikt, bij longontstekingen en bij darmproblemen. Ook worden de zaden van spinazie als geneesmiddel gebruikt bij ademingsproblemen, leverontstekingen en geelzucht. (
bron )
Spinazie is ook een natuurlijke kleurstof. Bijvoorbeeld voor pasta.
INGREDIËNTEN
2 porties:
- 300 g verse gewassen Spinazie
- 100 g Koolrabi
- 1 Rode Ui (80 g )
- 1 Teentje Knoflook ( 4 g )
- 4 g verse Gember
- 10 ml Olijfolie
- 50 g Tomatenpuree
- 1/2 TL droge gemalen Koriander
- 1/2 TL droge Komijnzaad Poeder
- 1/2 TL Rode Paprikapoeder ( of naar smaak meer )
- 1/2 TL gedroogde Tijm
- Zout naar smaak
- selfmade Muntsaus
BEREIDING
Was de spinazie en laat goed uitlekken.
Schil de koolrabi en snij in kleine blokjes. Snij de ui, de gember en knoflook fijn en fruit deze in een pan in de olijfolie. Naar 2 - 3 minuten
voeg jij de koolrabi erbij en roerbak deze mee, tot zij iets goud-bruin gekleurd zijn.
Voeg nu de tomatenpuree en de kruiden toe, en roer goed door elkaar. Nu voeg jij de spinazie erbij een laat slinken en even met de deksel erop heel kort op laag vuurtje garen. Dat is maar misschien een klein minuutje. ( Ik hou niet ervan, als spinazie snotterig, sorry voor mijn woordgebruik :-) en waterig wordt ). Dien op met zelfgemaakte muntsaus en eventueel met rijst. Eet smakelijk :-)
Voedingswaarde: 253 C, 20.6 g KH, 12.9 g E, 11.9 g Vet en 6.6 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *